Θεσσαλονίκη: Αδειάζουν τα ράφια στα φαρμακεία από μάσκες και αντισηπτικάΈχουν εξαντληθεί από τις φαρμακαποθήκες οι ιατρικές μάσκες και τα αντισηπτικά λόγω της ανησυχίας των πολιτών για τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη.

 

 

Σύμφωνα με την φαρμακοποιό Άννα Σταυρίδου που διατηρεί φαρμακείο στην οδό Βασ. Γεωργίου στη Θεσσαλονίκη δήλωσε χαρακτηριστικά από τις 8 Φεβρουαρίου έχει δώσει περισσότερες από 2.000 μάσκες.

Όσον αφορά τα αντισηπτικά η κ. Σταυρίδου αναφέρει: “Με το που γεμίζουν τα ράφια κατευθείαν αδειάζουν”, ενώ προσθέτει ότι “έχουν φύγει σίγουρα 1.000 τεμάχια”. “Τα αντισηπτικά ξεκίνησαν να φεύγουν από προχθές” συμπληρώνει.

Η κ. Σταυρίδου εξηγεί ότι οι διαθέσιμες μάσκες είναι ειδικού τύπου, δηλαδή αυτές που έχουν ειδικό φίλτρο και κοστίζουν 30 ευρώ, ενώ η διάρκεια πρόληψης είναι 4 με 8 ώρες. “Τα χρήματα αυτά τα δίνεις μόνο για 8 ώρες πρόληψης” είπε.


“Η φαρμακαποθήκη μας πήρε σήμερα τηλέφωνο και είπε ότι υπάρχουν μόνο αυτές και μας ενημέρωσε ότι το κάθε φαρμακείο δικαιούται 20 από αυτές”, αναφέρει η κ. Σταυρίδου.

Σύμφωνα με την κ. Σταυρίδου η φαρμακαποθήκες δεν έχουν καθόλου απόθεμα, καθώς έχουν πουληθεί όλες.

Τέλος, η φαρμακοποιός εκτιμά ότι ο κόσμος έχει πανικοβληθεί χωρίς λόγο.

 

Πηγή thesstoday.gr

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *