Θεσσαλονίκη: Αδέσποτο σκυλί κυνηγά μαθητή στα Λαγκαδίκια

Κάτοικοι στα Λαγκαδίκια έρχονται συχνά αντιμέτωποι με επιθέσεις αδέσποτων σκύλων,με αποτέλεσμα να φοβούνται στις μετακινήσεις τους.

 

 

Ο πρόεδρος της κοινότητας Λαγκαδικίων Ιωάννης Πετρίδης μιλώντας στο lagadas.net αναφέρει πως υπάρχουν πολλά αδέσποτα σκυλιά που περιφέρονται στην πλατεία του χωριού. «Ενα από αυτά τα ζώα γέννησε πρόσφατα με αποτέλεσμα να εμφανίζει επιθετική συμπεριφορά και να κυνηγά κάθε κάτοικο και όχημα που περνά μπροστά από τα κουτάβια» αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε πως το αδέσποτο έχει περισυλλεχθεί από κάτοικο του χωριού.

Σε βίντεο φαίνεται το σκυλί να κυνηγά έναν μαθητή που γλιτώνει την τελευταία στιγμή, καθώς προλαβαίνει ένας κάτοικος με σκούπα στα χέρια και φοβίζει το σκύλο. Σε μία άλλη στιγμή το σκυλί κυνηγά έντονα διερχόμενα αυτοκίνητα, με κίνδυνο ατυχήματος.

Δυστυχώς, σε πολλά τα χωριά του δήμου Λαγκαδά έχουν καταγραφεί περιστατικά επιθέσεων αδέσποτων σκύλων σε κατοίκους, ενώ πριν λίγους μήνες κάτοικος του χωριού Πέντε Βρυσών (δείτε το σχετικό βίντεο πατώντας εδώ) νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο έπειτα από δάγκωμα σκύλου. Παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί και στο Λαγκαδά, με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται, καθώς τα σκυλιά γίνονται αγέλες, εμφανίζουν επιθετική συμπεριφορά, γαβγίζουν έντονα και γεννούν συχνά.Από την πλευρά του δήμου, σε πολλές περιπτώσεις έχουν απομακρυνθεί επικίνδυνα ζώα, ενώ πρόσφατα συστάθηκε πενταμελής επιτροπής για την παρακολούθηση του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Λαγκαδά.

Στην Επιτροπή συμμετέχουν:

Η κα. Βακιάνη Φωτεινή, ιδιώτης κτηνίατρος, υπεύθυνη του προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Λαγκαδά

Ο κ. Ζηζόπουλος Γεώργιος, εκτροφέας σκύλων, ως εκπρόσωπος του Δήμου.

Η κα. Σαρίκου Αννα, Αντιδήμαρχος Αγροτικής Πολιτικής και Παραγωγικών Τάξεων, ως εκπρόσωπος του Δήμου.

Η κα. Κόλια Μαρία, μέλος του Φιλοζωικού Σωματείου Λαγκαδά “Αγκαλιά – Ζω”

Η κα. Ζουναροπούλου Μαρία – Όλγα, μέλος του Φιλοζωικού Σωματείου Λαγκαδά “Αγκαλιά – Ζω”

Πρόεδρος της Επιτροπής ορίστηκε η κα. Σαρίκου Aννα, Αντιδήμαρχος Αγροτικής Πολιτικής και Παραγωγικών Τάξεων.

Πηγή thestival.gr

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *