Μετά την επιστολή- καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καλαμαριάς, προς τη Δημοτική Αρχή, σχετικά με τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Καλαμαριάς, Ελένη Φύκα απάντησε με επιστολή, στην οποία τονίζει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Στο Δήμο Καλαμαριάς σύσσωμη η Διοίκηση, οι υπηρεσίες, οι αρχηγοί των παρατάξεων και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου από την έναρξη της κρίσης του covid-19 έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και είχαν τα βέλτιστα αντανακλαστικά που θα μπορούσαν να έχουν».

Όσον αφορά την τήρηση των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του covid-19, την εφαρμογή των Μέτρων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και την αποφυγή συνάθροισης των εργαζομένων η κ. Φύκα επισημαίνει ότι έχουν οριστεί υπεύθυνοι σε κάθε δημοτικό κτίριο και πως από τις 30 Μαρτίου 2020 ξεκίνησε αδιάλειπτα και κατά τη διάρκεια του lockdown ένα εντατικό πρόγραμμα απολυμάνσεων δημοτικών κτιρίων, δημοτικών οχημάτων, απορριμματοφόρων, καθώς και εξωτερικών χώρων του Δήμου (πάρκα, δρόμοι, πλατείες, παιδικές χαρές, παγκάκια, καλαθάκια κλπ).

Επίσης έχουν διανεμηθεί 7.250 μάσκες μιας χρήσης, 17.250 μάσκες πολλαπλών χρήσεων, 200 μπουκάλια αντισηπτικών 500ml και 400 μπουκάλια αντισηπτικών 1lt και 83 θερμόμετρα μετώπου για θερμομέτρηση του προσωπικού. Επίσης διανεμήθηκαν και στα σχολεία του δήμου 900 lt αντισηπτικών και 2.000 μάσκες.

Views: 35