Θεσσαλονίκη: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του μαστού(φώτο+video)

Την ευκαιρία να ενημερωθούν και να εξεταστούν δωρεάν για τον καρκίνο του μαστού έχουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης.

 

 

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ‘’Μ. Αναγνωστάκης’’, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, η Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Μαστού πραγματοποιεί τον προληπτικό έλεγχο εξετάζοντας και ενημερώνοντας του πολίτες για το θέμα του καρκίνου του μαστού.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η άμεση ενημέρωση και η πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού.

Στην αίθουσα “Μ. Αναγνωστάκης” έχουν δημιουργηθεί ειδικά διαμορφωμένα ιατρεία, τα οποία διενεργούν τις δωρεάν εξετάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν την κλινική εξέταση και το υπερηχογράφημα των μαστών, από ειδικευμένους Χειρουργούς Μαστού και Ακτινοδιαγνώστες Μαστού.Ο ιατρός μαστολόγος στην ειδικότητα Κωνσταντίνος Καραπαναγιώτης μίλησε στη thesstoday.gr για το σκοπό της εκδήλωσης και για το πόσο σημαντική είναι η πρόληψη.

Όπως αναφέρει στη δήλωση του ο κ. Καραπαναγιώτης “ήδη σήμερα έχουν διαγνωστεί δύο με τρεις περιπτώσεις που χρήζουν περεταίρω διερεύνησης”.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού από την Ελληνική Χειρουργική Εταιρία Μαστού σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση έχει διάρκεια δύο ημερών. Ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο. Για αύριο Κυριακή 13/02 οι κάτοικοι θα μπορούν να ενημερωθούν και να εξεταστούν από τις 10.00 – 18.00.

 

Πηγή thesstoday.gr

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *