Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε παράνομα μετανάστες με πολυτελή οχήματα

Εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών με πολυτελή αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού,

 

εξαρθρώθηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκη,

 

 

  

 

σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας και τη συνδρομή του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν σε Θεσσαλονίκη και του Έβρου, τέσσερις αλλοδαποί ηλικίας 45, 36 από τη Γεωρία, 36 από το Ιράν και 24 ετών από το Αφγανιστάν, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράνομης μεταφοράς- προώθησης αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, διευκόλυνση εισόδου υπηκόων τρίτων χωρών στο εσωτερικό της χώρας, κλοπής, απείθειας και βεβαιώθηκε παράβαση για παραποίηση στοιχείων κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, εντοπίστηκαν σε περιοχές του Έβρου τρία μέλη της εγκληματικής ομάδας, εκ των οποίων, δύο, ηλικίας 36 και 24 ετών, παρείχαν συνδρομή σε δεκαέξι 16 παράτυπους μετανάστες από το Μπαγκάντλες προκειμένου να εισέλθουν παράνομα στην ελληνική επικράτεια και ένας, 36 ετών, ο οποίος ως οδηγός αποσκοπούσε στην περαιτέρω προώθηση μέρους αυτών προς το εσωτερικό της Χώρας.

Το έτερο μέλος, 45 ετών, της εγκληματικής ομάδας, εντοπίστηκε στη Νικόπολη Θεσσαλονίκης, αφού προηγουμένως αποβίβασε δώδεκα 12 εκ των παραπάνω παράτυπων μεταναστών από το χώρο των επιβατών και από το χώρο των αποσκευών.

Σημειώνεται ότι ο 45χρονος στο πλαίσιο της παράνομης δράσης του, τόσο πριν την επιβίβαση, όσο και μετά την αποβίβαση των παράτυπων μεταναστών, προέβη στην αλλαγή των πινακίδων κυκλοφορίας του οχήματος που οδηγούσε.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα δύο αυτοκίνητα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε ζευγάρια πινακίδων κυκλοφορίας (για τα 2 εξ αυτών είχε δηλωθεί κλοπή και για 1 είχε δηλωθεί απώλεια), 11 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 670 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

 

thestival.gr

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *