-Διαφήμιση-

Θεσσαλονίκη: Η βόλτα του Αλέξη Τσίπρα στα περίπτερα της ΔΕΘ- video

Θεσσαλονίκη: Η βόλτα του Αλέξη Τσίπρα στα περίπτερα της ΔΕΘ

Στα περίπτερα της 85ης ΔΕΘ πραγματοποιεί περιοδεία αυτή την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να ενημερωθεί από τις πρυτανικές αρχές αλλά και από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που συμμετέχουν σε ερευνητικά προγράμματα και ομάδες, για την πορεία της εκπαιδευτικής τους δουλειάς.


Στη σύντομη συνάντηση που είχε ο κ. Τσίπρας με τον πρύτανη του ΑΠΘ Κ. Παπαϊωάννου μεταξύ άλλων συζητήθηκε και η κρισιμότητα της ασφαλούς επανεκκίνησης της λειτουργίας των ΑΕΙ της χώρας δια ζώσης.

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας έκανε στάση στο περίπτερο των παραολυμπιονικών, όπου φωτογραφήθηκε και συζήτησε με τους αθλητές. Ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί η αθλητική δραστηριότητα των ατόμων με αναπηρία με όρους μαζικού αθλητισμού.

Στη συνέχεια βρέθηκε στο περίπτερο της ΕΥΑΘ, όπου ενημερώθηκε για την πορεία της δημιουργίας του νέου αγωγού στην Αραβησσό, καθώς και για τα υπόλοιπα αναπτυξιακά προγράμματα που τρέχει η εταιρεία.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναφορά του αντιπροέδρου της ΕΥΑΘ κ. Πενέλη, ο οποίος επεσήμανε ότι το πολύ σημαντικό έργο του νέου αγωγού της Αραβησσού ξεκίνησε και σχεδιάστηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.


Ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στα περίπτερα των επιμελητηρίων όπου ενημερώθηκε για την πορεία του κάθε κλάδου. Με πολλούς από τους προέδρους των φορέων είχε βρεθεί εξάλλου πριν από περίπου 10 μέρες κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με τους παραγωγικούς φορείς.

Στην κρισιμότητα και τη σημασία της επανεκκίνησης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνάντησή του με τη διοίκηση του εκθεσιακού φορέα.

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η περσινή του ομιλία στο άδειο από κόσμο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης ήταν εξαιρετικά αμήχανη, ενώ χαρακτήρισε σημαντικό και ελπιδοφόρο το γεγονός ότι ο εμπορικός κόσμος έχει στραμμένο το βλέμμα του εδώ.

Αναφέρθηκε στον αναπτυξιακό ρόλο της ΔΕΘ για την οικονομία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, συμπληρώνοντας ότι “οι συνθήκες στην πραγματική οικονομία είναι εξαιρετικά δύσκολες”, καθώς πέρα από τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία ήρθε να προστεθεί το πρωτόγνωρο κύμα ακριβείας, το οποίο δημιουργεί ανασφάλεια στους ανθρώπους των επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία έκανε λόγο για ανασφάλεια που επικρατεί λόγω της εξέλιξης της πανδημίας, αλλά και λόγω της πορείας της οικονομίας.

Σε σχέση με τα ζήτημα της Θεσσαλονίκης ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η πόλη έχει σημαντικές δυνατότητες οι οποίες πρέπει να αξιοποιηθούν με σχέδιο, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι σημαντικά έργα έχουν μείνει πίσω τα τελευταία δύο χρόνια.

“Η Θεσσαλονίκη έμεινε πίσω και πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες που είχαμε αναλάβει ως κυβέρνηση για την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης έμειναν στάσιμες”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Σε σχέση με τα έργα που έχουν παγώσει κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της ΝΔ ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο σχέδιο για το διαμετακομιστικό κέντρο στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου, στη σιδηροδρομική σύνδεση της Εγνατίας, στην επέκταση του λιμανιού, καθώς και στο ζήτημα των συγκοινωνιών (ΟΑΣΘ, Μετρό).

Σε σχέση με το Μετρό ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτό θα μπορούσε σήμερα να λειτουργεί με όλους τους σταθμούς, πλην της Βενιζέλου, και να αποτελεί ανακούφιση για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Τσίπρας στο ζήτημα της ανάπλασης της ΔΕΘ, εκφράζοντας την χαρά του για το γεγονός ότι η ανάπλασή της προχωρά.

Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας δήλωσε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΔΕΘ ότι “θέλω να είμαι καθαρός σε σχέση με τη στάση μας, έχει υπάρξει οριζόντιος προβληματισμός για την ανάπλαση της ΔΕΘ, η οποία αποτελεί ταυτοτικό στοιχείο της πόλης. Η μεταφορά της ΔΕΘ αλλού θα απαιτούσε τεράστιο κόστος με αμφίβολο αποτέλεσμα. Συντασσόμαστε με όλους εκείνους που επιμένουν ότι η καλύτερη δυνατή λύση δίνει τον μέγιστο δυνατό χώρο για τους πολίτες και για πράσινο”.

“Η ζωή στην πόλη έχει πολύ μεγάλη αξία. Είναι κρίσιμο τα όποια σχέδια να έχουν την μέγιστη δυνατή απόδοση στους χώρους πρασίνου”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησής του για την απόδοση στρατοπέδων στους πολίτες, όπως το Παύλου Μελά και το Κόδρα, σημειώνοντας ότι η ανάπλαση του Κόδρα έχει παγώσει με τη σημερινή κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε σε σχέση  με την ανάπλαση της ΔΕΘ ότι πρέπει “να αποδοθεί ελεύθερος δημόσιος χώρος στους πολίτες της Θεσσαλονίκης και να βρούμε ένα σχέδιο ανάπλασης που δεν θα είναι φαραωνικό”.

Κλείνοντας τη τοποθέτηση του ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι “αξίζει η Θεσσαλονίκη μια μεγαλύτερη προσοχή και σεβασμό”.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για την 85η ΔΕΘ, σημειώνοντας πως το σημαντικό ήταν να ξεκινήσει, παρά τις δυσκολίες, και να δοθεί ένα μήνυμα ότι οργανώνουμε τη ζωή μας όπως παλιά.

Αναφερόμενος στο πρότζεκτ της ανάπλασης ο κ. Τζήκας τόνισε πως, παρά τη δύσκολη διετία, η ΔΕΘ-Helexpo το κράτησε ζωντανό και παρουσίασε στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τη σχεδιαστική πρόταση που έλαβε το πρώτο βραβείο.

Στη συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ συμμετείχαν οι βουλευτές Αλ. Χαρίτσης, Κ. Μάλαμα, Σ. Φάμελλος, Δ. Αυγέρη, Κ. Νοτοπούλου, Χρ. Γιαννούλης, Γ. Αμανατίδης, Αλ. Τριανταφυλλίδης, καθώς και ο συντονιστής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αμπατζάς.

 Προσερχόμενος στην 85η ΔΕΘ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτησε στελέχη και βουλευτές του κόμματός που τον υποδέχθηκαν έξω από το κτίριο της διοίκησης ενώ λόγω των περιοριστικών υγειονομικών μέτρωνκανένας δεν μπήκε μέσα πέρα από ορισμένους φωτορεπόρτερ.

Την εναλλακτική κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναμένεται να παρουσιάσει από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται από χθες το απόγευμα για την 85η ΔΕΘ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. Χτες το βράδυ ο κ. Τσίπρας δείπνησε στο “Μακεδονία Πάλας” με την οικογένεια του και στενή πολιτική παρέα. Στο τραπέζι του ήταν ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και η Όλγα Γεροβασίλη, ενώ το κλίμα ήταν χαλαρό και η διάθεση καλή, σύμφωνα με μαρτυρίες.


Στην ομιλία του, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να επιτεθεί στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας, ενώ θα προχωρήσει και στην παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του κόμματος του για την αντιμετώπιση της νέας οικονομικής κρίσης. Αναμένεται επίσης να «σηκώσει το γάντι» που του πέταξε ο Κ. Μητσοτάκης σε σχέση με τη συζήτηση για τις πρόωρες εκλογές αλλά και τον σχηματισμό κυβέρνησης, όποτε και αν αυτές γίνουν. Ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τη διοίκηση της helexpo αλλά και με τους εργαζόμενους στον εκθεσιακό φορέα, ενώ στη συνέχεια θα κάνει βόλτα στα περίπτερα όπου θα συνομιλήσει με εκθέτες και επισκέπτες.

Το πρόγραμμα του Αλ. Τσίπρα:

Σάββατο 18/9

– 10:00 Συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ – Helexpo και περιοδεία στα περίπτερα της Έκθεσης

– 20:00 Ομιλία στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης προς τους παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας

Κυριακή 19/9

– 13:00 Συνέντευξη τύπου προς τα ΜΜΕ

πηγή makthes.gr

-Διαφήμιση-Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Exit mobile version