Συγκίνηση στην περιοχή των Μετεώρων της Πολίχνης Θεσσαλονίκης από τον αναπάντεχο θάνατο του σεπτού κι αγαπητού π. Δημητρίου, κατά κόσμον Δημήτριου Μποτίνη, εφημέριο στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Μετεώρων που εκοιμήθη σήμερα μετά από πολυήμερη μάχη με τον κορονοϊό. Παράλληλα, έντονη είναι η ανησυχία για ενδεχόμενη εστία του ιου στην δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης.

 

Ο π. Δημήτριος νοσηλευόταν για δεκαπέντε ημέρες διασωληνωμένος στην ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Ο 58χρονος ιερέας έπασχε από σακχαρώδη διαβήτη. Εισήχθη στις 14 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιερέας “κόλλησε” κορονοϊό μετά από συνάντησή του με μοναχό του Αγίου Όρους στην Ιερισσό Χαλκιδικής, την οποία επισκέφτηκε με την σύζυγό του. Λίγες ημέρες αργότερα εμφάνισε συμπτώματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και διασωληνώθηκε.

Ο 58χρονος ιερέας ήταν πατέρας πέντε παιδιών και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο ποίμνιό του. Είναι χαρακτηριστική η ανάρτηση πιστής στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του.

“Αποχαιρετούμε τον σεπτό, καλό και άξιο ποιμένα μας, τον πατέρα Δημήτριο Μποτίνη, που «έφυγε» σήμερα νικημένος από τον φονικό ιό. Έναν ιερέα που κόσμησε με την άξια ιερωσύνη του την περιοχή μας, τα Μετέωρα Πολίχνης. Λειτουργός του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Μετεώρων, έφυγε παραμονή της εορτής του Αγίου που διακονούσε με ταπεινότητα και περισσή αγάπη. Οι άνθρωποι των Μετεώρων αισθανόμαστε πραγματικά φτωχοί, διότι χάσαμε τον πνευματικό οδηγό μας που για χρόνια μας εμψύχωνε, μας παρηγορούσε και μας έδειχνε την οδό της Αληθείας. Ας έχει καλό και ευλογημένο Παράδεισο και ας δώσει ο Θεός υπομονή και κουράγιο στην οικογένειά του” έγραψε χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για τον 370ο νεκρό από κορονοϊό στη χώρα μας.

Ο π. Δημήτριος δεν ήταν πολέμιος της μάσκας, άλλα όπως κατήγγειλε γιατρός- αναισθησιολόγος του Παρισιού που πρόσφατα βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη (protothema.gr) επικαλούμενος την μητέρα του “ο ιερέας επισκέφτηκε πρόσφατα το Άγιο Όρος και μετέπειτα εκτέλεσε τα καθήκοντα του στα πλαίσια της προαναφερόμενης ενορίας, χωρίς τη χρήση χειρουργικής μάσκας και την τήρηση στοιχειωδών κανόνων υγιεινής».

Μιλώντας στο Star, κατήγγειλε ότι δεν έγινε ποτέ η ιχνηλάτηση των επαφών του κρούσματος.

«Yπάρχει κόσμος που μεταλαμβάνει και ο παπάς την ώρα της θείας μετάληψης είναι χωρίς μάσκα και ο πιστός είναι χωρίς μάσκα, για φανταστείτε το λιγάκι το σκηνικό. Μπορείτε να το φανταστείτε τι έχει γίνει. Για υγειονομική βόμβα μιλάμε», είπε χαρακτηριστικά.


Μάλιστα, την περασμένη Κυριακή ο εν λόγω ιερέας λειτούργησε κανονικά στην ενορία του, καθώς δεν γνώριζε ότι είναι ασθενής. Έκανε το τεστ τη Δευτέρα και αποσύρθηκε από τα καθήκοντά του.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα ο εν λόγω γιατρός ενημέρωσε για το περιστατικό το ΕΟΔΥ.

Ρωτήσαμε στην γειτονιά εάν ενημερώθηκαν οι πιστοί κι αν ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός ιχνηλάτησης των επαφών του – μεταξύ αυτών και οι πιστοί- και ουδείς γνωρίζει τίποτα, ενώ η τοπική κοινωνία ελπίζει πως δεν θα ξεσπάσει νέα εστία…

 

 

πηγή makthes.gr

Views: 191