Θεσσαλονίκη :Μαθητές γυμνασίου κάνουν μάθημα σε αίθουσα για… τα μνημόσυνα της εκκλησίας

Οι μαθητές της Γ’ τάξης δημοτικού σχολείου στο Τριάδι Θεσσαλονίκης κάνουν μάθημα στην αίθουσα που γίνονται τα μνημόσυνα του Αγίου Γεωργίου, της εκκλησίας του χωριού που βρίσκεται δίπλα από το δημοτικό σχολείο Τριαδίου.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Μακεδονία, ο αριθμός των μαθητών αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια, το σχολείο αλλά και τα προκάτ που τοποθετήθηκαν αδυνατούσαν να φιλοξενήσουν περισσότερα παιδιά, μία ολόκληρη τάξη έμεινε χωρίς αίθουσα. Η λύση που βρέθηκε μέχρι να ολοκληρωθεί το χτίσιμο του καινούργιου δημοτικού σχολείου ήταν ο χώρος εκδηλώσεων της εκκλησίας, εκεί δηλαδή που γίνονται τα μνημόσυνα και τα μαθήματα του κατηχητικού.

 

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Θέρμης, Στέλιος Αποστόλου αναφέρει: “Πήραμε την άδεια της εκκλησίας κατόπιν της σύμφωνης γνώμης της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να χρησιμοποιήσουμε τη συγκεκριμένη αίθουσα για τους μαθητές. Είχαμε συμφωνήσει με τον ιερέα ότι τα μνημόσυνα θα γίνονται εφόσον φεύγουν οι μαθητές, δηλαδή μετά το μεσημέρι. Ο χώρος κρίθηκε κατάλληλος, έγιναν κάποιες διαμορφώσεις και η αίθουσα δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από μία κανονική αίθουσα σχολείου”.

 “Ήρθαν και μου ζήτησαν τον χώρο και αμέσως, χωρίς να ρωτήσω κανέναν, απάντησα θετικά. Σε αυτή την αίθουσα που βρίσκεται μέσα στον ενοριακό χώρο γινόταν το κατηχητικό, είναι μία ζεστή αίθουσα που ο δάσκαλος και οι μαθητές αγαπάνε πολύ. Μπορεί σήμερα να προκαλεί εντύπωση το σχολείο μέσα στην εκκλησία, αλλά αυτό συνέβαινε παλαιότερα, ακόμα και μετά τον σεισμό στη Θεσσαλονίκη, όπου τα σχολεία είχαν υποστεί μεγάλες ζημιές”, είπε ο ιερέας της εκκλησίας και πρόσθεσε:

 

“Άκουσα πολλά για την επιλογή μου να μην γίνονται τα μνημόσυνα στον χώρο αυτό, ωστόσο φέτος συμφωνήσαμε να τα κάνουμε εδώ, θα βολευτούμε όλοι με το καλό. Πέρυσι μας υποσχέθηκαν ότι το σχολείο θα ήταν έτοιμο για τη σχολική χρονιά που ξεκίνησε, ωστόσο θα χρειαστούν κάποιοι επιπλέον μήνες και εγώ θεωρώ ότι τα παιδιά ακόμα και αν είναι έτοιμο το σχολείο, δεν θα πρέπει μέσα στη χρονιά να μεταφερθούν εκεί, είναι αντιπαιδαγωγικό. Θα περιμένουμε να τελειώσει η χρονιά και από Σεπτέμβρη θα πάνε στο νέο τους σχολείο”.

 

Πηγή πληροφοριών: Μακεδονία

 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *