Θεσσαλονίκη: Νέα επίθεση αδέσποτων σκύλων στη ΝεάποληΕπίθεση αδέσποτων σκυλιών στην περιοχή της Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη, καταγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος Νεάπολης -Συκεών και επικεφαλής της παράταξης Κοινωνική Συνεργασία, Ηλίας Ζάχαρης.

 

 

“Ο δήμος πρέπει να συντονίσει τον εθελοντισμό και να διακινήσει τη βεβαίωση μετακίνησης για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων, η οποία είναι και ένδειξη ανθρωπιάς, αλλά και ένα σοβαρό προληπτικό μέτρο για την ασφάλεια”, αναφέρει μεταξύ άλλων στη δήλωση του.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ζάχαρη:

 

Δυστυχώς χθες, μία ημέρα πριν από τη σημερινή παγκόσμια ημέρα των αδέσποτων ζώων, είχαμε το δεύτερο μέσα σε λίγες ημέρες κρούσμα επίθεσης αδέσποτων σκύλων σε κάτοικο του Δήμου Νεάπολης Συκεών, σε κεντρικότατο σημείο του Δήμου μας, κοντά στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου, τον Μητροπολιτικό Ναό της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.


Μάλιστα, το θύμα της επίθεσης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου του χορηγήθηκε αντιλυσσικό εμβόλιο καθώς, όπως προκύπτει από τις ιατρικές γνωματεύσεις τις οποίες έχουμε στη διάθεση μας, κρίθηκε ότι από την περιγραφή του προκύπτει ισχυρή υποψία λύσσας στο εμπλεκόμενο ζώο.

Πριν λίγες ημέρες, την Πρωταπριλιά συγκεκριμένα, οι αντιδήμαρχοι των δήμων Θεσσαλονίκης, Νεάπολης Συκεών, Παύλου Μελά και Πυλαίας Χορτιάτη οι οποίοι εφάπτονται του δάσους του Σέιχ Σου, με κοινή τους δήλωση απηύθυναν έκκληση στους δημότες τους, “να τηρούν την απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου και να μη θέτουν σε κίνδυνο τους εαυτούς τους, καθώς υπάρχουν επικίνδυνες αγέλες σκύλων”.

Όμως εντός των ορίων των δήμων, η ευθύνη για την προστασία των δημοτών ανήκει στους ίδιους τους δήμους.

 

Η ανάγκη λήψης των προβλεπόμενων μέτρων, τα οποία είναι συγκεκριμένα, είναι προφανής.

Είμαστε στη διάθεση της διοίκησης να τους ενημερώσουμε. Η σωματική ακεραιότητα των κατοίκων του δήμου μας είναι αδιαπραγμάτευτη, ειδικά την εποχή του κορωνοϊού, στην οποία το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν πρέπει να επιβαρύνεται για κανέναν λόγο.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει όλοι μας να κινητοποιηθούμε έτσι ώστε στις δύσκολες ημέρες που περνάμε να μην μένουν χωρίς τροφή τα αδέσποτα του Δήμου μας.

Ο δήμος πρέπει να συντονίσει τον εθελοντισμό και να διακινήσει τη βεβαίωση μετακίνησης για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων, η οποία είναι και ένδειξη ανθρωπιάς, αλλά και ένα σοβαρό προληπτικό μέτρο για την ασφάλεια.

Θα είμαστε στο πλευρό κάθε χρήσιμης πρωτοβουλίας.

 

Πηγή thesstoday.gr

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *