25.5 C
Serres

Θεσσαλονίκη: Oι μοδίστρες αγάπης παρέδωσαν κουβέρτες και σκουφάκια για τα προσφυγόπουλα της Ουκρανίας

Date:

«Το ακούραστο βελόνι» έκανε την υπόσχεση του, πράξη. Εργάστηκε σκληρά και κατάφερε μέσα σε λίγες ημέρες να ετοιμάσει τις κουβέρτες και τα σκουφάκια που προορίζονται για τα προσφυγόπουλα του πολέμου, που συνεχίζεται στην Ουκρανία.

Οι «μοδίστρες αγάπης», οι εθελόντριες γυναίκες που δημιούργησαν την ομάδα «Το ακούραστο βελόνι», σήμερα, παρέδωσαν τα πολύτιμα δώρα τους, στα μέλη της Ουκρανικής κοινότητας στη Θεσσαλονίκη, ελπίζοντας γρήγορα να ζεστάνουν τα παιδιά που βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη, στον δρόμο.

«Τρέμω από τη συγκίνηση και τη χαρά, είναι τόσο όμορφα αυτά που έφτιαξαν για τα παιδιά μας, οι κυρίες από το ακούραστο βελόνι», επισήμανε, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το μέλος του ΔΣ του συλλόγου ουκρανοελληνικής πρωτοβουλίας της Θεσσαλονίκης, Ίνα Γαλάνινα και πρόσθεσε, «είναι πραγματικά υπέροχο αυτό που έκαναν για εμάς, με τόση αγάπη. Είμαστε όλοι συγκινημένοι με τη στήριξη των Ελλήνων και ελπίζουμε σύντομα να σταματήσει αυτός ο τρομερός πόλεμος».

αγάπης4 1

«Είναι πράγματα που φτιάχτηκαν με αγάπη και ελπίζουμε αυτή την αγάπη, να την κουβαλάνε επάνω τους τα προσφυγόπουλα», είπε συγκινημένη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ιδρύτρια της ομάδας «Το ακούραστο βελόνι» Κική Τσιχήτα και εξήγησε πως, «συμμετείχαν δέκα γυναίκες σε αυτή την προσπάθεια, καθώς έπρεπε άμεσα να παραδώσουμε τις κουβέρτες και τα σκουφάκια».

«Δεν έχουν σταματήσει λεπτό να μας στηρίζουν, έχουμε δεχθεί μεγάλες ποσότητες φαρμάκων και ρούχων. Έχουμε όμως μεγάλη ανάγκη από τρόφιμα μεγάλης διάρκειας, ειδικά από την ανατολική Ουκρανία, όπου αδειάζουν τα ράφια και τα καταστήματα και χρειάζονται ζυμαρικά αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι και κονσέρβες τα βασικά», αναφέρει η Αλεξάνδρα Τσιούπεκ.«Το ακούραστο βελόνι» έχει νέο στόχο, να φτιάξει, όσες περισσότερες μπορεί, ουκρανικές σημαίες, κάθε μεγέθους. «Έρχεται ο κόσμος και μας ζητάει σημαίες και δυστυχώς δεν έχουμε. Έτσι ζητήσαμε εάν γίνεται, να μας φτιάξουν οι κυρίες από “το ακούραστο βελόνι” και δέχθηκαν αμέσως», ανέφερε η κ. Γαλάνια και η Κική Τσιχήτα, διευκρίνισε πως αυτό είναι κάτι που μπορούν εύκολα να το πράξουν με πολύ μεγάλη χαρά και θα ενημερώσουν άμεσα τα μέλη της ομάδας τους.

αγάπης1 1

Υπενθυμίζεται πως, στην ομάδα «Το ακούραστο βελόνι» που δημιουργήθηκε πριν από έναν χρόνο, έχουν εγγραφεί περίπου 110 γυναίκες, αλλά ο βασικός και σταθερά ενεργός πυρήνας, είναι περίπου 20-30 μέλη. Οι κυρίες που συμμετέχουν, είναι από διάφορες πόλεις της Ελλάδας και χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επικοινωνούν και συντονίζουν όλη τη διαδικασία.

Οι εθελόντριες ασχολούνται στην πλειοψηφία τους ερασιτεχνικά με τη ραπτική και συμμετέχουν φτιάχνοντας διάφορες κατασκευές από ύφασμα που έχουν συμφωνήσει. Κάποιες άλλες βοηθούν στη συγκέντρωση και το πακετάρισμα των ειδών, άλλες στην παράδοσή τους. Υπάρχουν επίσης και αρκετοί άνθρωποι, κυρίως φίλοι μελών αλλά και επιχειρήσεις, που δεν ασχολούνται με τη ραπτική, αλλά προσφέρονται να βοηθήσουν με άλλους τρόπους, δωρίζουν υφάσματα και υλικά για πακετάρισμα ή στέλνουν δώρα για τα παιδιά, τα οποία παραδίδουν οι εξαιρετικές αυτές «μοδίστρες αγάπης», μαζί με τις κατασκευές τους.

ΕλλάδαΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Oι μοδίστρες αγάπης παρέδωσαν κουβέρτες και σκουφάκια για τα προσφυγόπουλα της...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Καστοριά: Εξαφανίστηκε 49χρονη που έφυγε από το σπίτι με το αυτοκίνητό της

Στις 30/06/22, εξαφανίστηκε από την περιοχή της Καστοριάς, η...

Στη μάχη για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών ρίχνονται 200 Ευρωπαίοι πυροσβέστες

Στη μάχη για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών ρίχνονται...

Τρίκαλα- Σόλων Θάνος: Πώς ένας διεθνώς καταξιωμένος επιστήμονας προσπαθεί να δώσει πνοή στο χωριό του

Ένα μοναδικό λαογραφικό μουσείο συναντά ο επισκέπτης που θα...