Σήμερα το πρωί, έγινε η κηδεία του πατέρα Δημήτριου που έχασε την μάχη με τον κορονοϊό και όπως λέει ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα βαρύ, καθώς ο ιερέας αποτελούσε ένα ιδιαίτερα αγαπητό πρόσωπο.

 

«Αφήνει ένα μεγάλο κενό στην καρδιά μας, στην εκκλησία και στην περιοχή μας. Βοηθούσε πάντα όσους μπορούσε και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία των Μετεώρων» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Δεμουρτζίδης, σύμφωνα με το makthes.gr

Ο κατά κόσμον Δημήτρης Μποτίνης, ήταν εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Μετεώρων, ένας ναός που η ανέγερσή του είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Παύλου Μελά, όπου ανήκει η περιοχή των Μετεώρων, ο ιερέας πάλευε για την ολοκλήρωση των εργασιών. «Είχε όραμα να χτίσει την εκκλησία. Με έπαιρνε συχνά και μου έλεγε για κάποια καλώδια. Δυστυχώς δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το όραμά του» λέει ο κ. Δεμουρτζίδης.

 Ο π. Δημήτριος νοσηλευόταν για δεκαπέντε ημέρες διασωληνωμένος στην ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Ο 58χρονος ιερέας έπασχε από σακχαρώδη διαβήτη. Εισήχθη στις 14 Σεπτεμβρίου.

Ο 58χρονος ιερέας ήταν πατέρας πέντε παιδιών και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο ποίμνιό του. Είναι χαρακτηριστική η ανάρτηση πιστής στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του.

“Αποχαιρετούμε τον σεπτό, καλό και άξιο ποιμένα μας, τον πατέρα Δημήτριο Μποτίνη, που «έφυγε» σήμερα νικημένος από τον φονικό ιό. Έναν ιερέα που κόσμησε με την άξια ιερωσύνη του την περιοχή μας, τα Μετέωρα Πολίχνης. Λειτουργός του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Μετεώρων, έφυγε παραμονή της εορτής του Αγίου που διακονούσε με ταπεινότητα και περισσή αγάπη. Οι άνθρωποι των Μετεώρων αισθανόμαστε πραγματικά φτωχοί, διότι χάσαμε τον πνευματικό οδηγό μας που για χρόνια μας εμψύχωνε, μας παρηγορούσε και μας έδειχνε την οδό της Αληθείας. Ας έχει καλό και ευλογημένο Παράδεισο και ας δώσει ο Θεός υπομονή και κουράγιο στην οικογένειά του” έγραψε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.