9.7 C
Serres

Θεσσαλονίκη: Τι είναι η «Εκκλησία των Εθνών» που έκανε εξορκισμούς- video

Date:

Ως χριστιανική εκκλησία, την οποία ίδρυσε το 2015 ο Χάρης Τσακωνίδης, πάτερ Χαράλαμπος για τους πιστούς της εν λόγω εκκλησίας, περιγράφεται 9η «Εκκλησία των Εθνών», σύμφωνα με όσα αναφέρει στο ethnos.gr ο εκπρόσωπός της, Δημήτρης Παναπακίδης.

Η «Εκκλησία των Εθνών», με πρωτοστάτη τον ιδρυτή της, πραγματοποίησε τρεις τελετές εξορκισμού, δύο τον Ιούλιο και μία τον Αύγουστο, στο βόρειο τμήμα της οδού Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και πολύ κοντά στην Αρχαία Αγορά και προκάλεσε αντιδράσεις από κατοίκους αλλά και εντάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, ο ίδιος υποστηρίζει ότι έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη τόσο του δήμου όσο και της Αστυνομίας που βρισκόταν μάλιστα στο σημείο.

Όπως λέει ο κ. Παναπακίδης, σε κάθε τελετή πραγματοποιήθηκαν περίπου δέκα εξορκισμοί, μεταξύ των οποίων υπήρχαν άτομα που επισκέπτονται την εν λόγω εκκλησία, τουρίστες που βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη, αλλά και άτομα που έχουν ακούσει για την «Εκκλησία των Εθνών» και παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Ο ναός της εν λόγω εκκλησίας βρίσκεται στο 17ο χιλιόμετρο της οδού Θεσσαλονίκης – Περαίας, κοντά στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Οι εξορκισμοί έγιναν στα αγγλικά… για να καταλαβαίνουν οι τουρίστες

«Οι εκδηλώσεις μας είναι χριστιανικές. Περιλαμβάνουν και σύγχρονη χριστιανική μουσική, η οποία αρέσει πάρα πολύ στον κόσμο και κυρίως στους νέους ανθρώπους. Ο πάτερ επέλεξε να γίνουν οι εκδηλώσεις, για να μιλήσει στον κόσμο για το μήνυμα της αγάπης του Χριστού, της προσφοράς, της αλληλεγγύης. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων προσευχήθηκε και έκανε εξορκισμούς, για να απελευθερώσει ανθρώπους από δαιμόνια. «Ο δαίμονας κυριεύει τους ανθρώπους και με την προσευχή του ο πάτερ Χαράλαμπος τους απελευθέρωσε», λέει στο ethnos.gr ο κ. Παναπακίδης.

Κατά τη διάρκεια των τελετών εξορκισμού υπήρχε στο χώρο μία οθόνη, η οποία μετέδιδε αυτά ακριβώς που γίνονταν στην Αριστοτέλους, προκειμένου να έχει καλύτερη εικόνα ο συγκεντρωμένος κόσμος. Κατά τον κ. Παναπακίδη, ο ιερέας της εκκλησίας επέλεξε να κάνει τους εξορκισμούς στην αγγλική γλώσσα, προκειμένου να γίνει κατανοητός και στους τουρίστες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Το προφίλ του ιερέα

Σε ό,τι αφορά το προφίλ του Χαράλαμπου Τσακωνίδη, ο εκπρόσωπος της «Εκκλησίας των Εθνών» αναφέρει ότι έχει ασχοληθεί πολύ με την ιεραποστολή και είναι ευρέως γνωστός στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, συνεχίζει ο κ. Παναπακίδης, έγινε ιεροκήρυκας του λόγου του Χριστού. «Δε θέλησε να φέρει την ταμπέλα κάποιου δόγματος, ώστε να είναι ανοιχτός σε όλους τους ανθρώπους, χριστιανούς και μη. Να υπάρχει διαχρονικά μία ενότητα.

Νόμιμες οι εκδηλώσεις, έγιναν παρουσία αστυνομίας

Κατά τον κ. Παναπακίδη, οι εκδηλώσεις εξορκισμού που πραγματοποίησε η «Εκκλησία των Εθνών» στην Αριστοτέλους, ήταν καθ’ όλα νόμιμες, αφού έγιναν παρουσία της αστυνομίας. Μάλιστα, ο ίδιος αναφέρει ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης ήταν αυτός που παρότρυνε την «Εκκλησία των Εθνών» να απευθυνθεί στις αστυνομικές Αρχές, διότι η άδεια για την παραχώρηση του Δημόσιου χώρου θα καθυστερούσε να εκδοθεί από το δήμο εξαιτίας της γραφειοκρατίας.

«Βρισκόμασταν για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων από τα μέσα Ιουλίου σε επικοινωνία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος μας είπε ότι, λόγω του καλοκαιριού και των πολλών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται, η έκδοση άδειας για την παραχώρηση του χώρου θα χρειαστεί δύο εβδομάδες. Για το λόγο αυτόν ο Δήμος Θεσσαλονίκης μας παρότρυνε να απευθυνθούμε στην αστυνομία. Έτσι, εμείς απευθυνθήκαμε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου. Κατά τη διάρκεια και των τριών εκδηλώσεών μας υπήρχαν αστυνομικοί και όλα κύλησαν ομαλά. Έχουμε πολύ καλή σχέση με το Δήμο Θεσσαλονίκης και είχαμε όλο αυτό το διάστημα προφορική και γραπτή επικοινωνία μαζί του αλλά και με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών. Υπάρχει και αριθμός πρωτοκόλλου», τονίζει ο κ. Παναπακίδης.

Προγραμματίζονται και άλλες τελετές

Τέλος, ο ίδιος υποστηρίζει ότι η «Εκκλησία των Εθνών» προγραμματίζει να πραγματοποιήσει και άλλες τελετές εξορκισμού στον ίδιο χώρο μέσα στον Σεπτέμβριο, αρχής γενομένης από την πρώτη Κυριακή του μήνα.

«Κάποια στιγμή ο Δήμος Θεσσαλονίκης διαφοροποίησε τη στάση του και είπε ότι θα καθυστερήσει η άδεια για τις εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου. Περιμένουμε τη νομική υπηρεσία του δήμου, ώστε να εκδοθεί η άδεια και να πραγματοποιήσουμε την επόμενη εκδήλωσή μας την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου», σημειώνει ο κ. Παναπακίδης.

πηγή ethnos.gr

ΕλλάδαΘεσσαλονίκη: Τι είναι η «Εκκλησία των Εθνών» που έκανε εξορκισμούς- video

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Το ΑΠΘ τιμά τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο για το έργο του

Για το έργο του «στην αμυντική θωράκιση της χώρας...

Ένας Έλληνας σε σημαντική διευθυντική θέση στη Microsoft

Την ανάθεση του ρόλου του περιφερειακού γενικού διευθυντή για...

«Σπουδαίο γεύμα αγάπης» για την υποστήριξη των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων «Καρκινάκι» και «Σε αναμονή»

Ένα «Σπουδαίο γεύμα αγάπης» διοργανώνεται την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου...

Ηλεκτρονικά «μάτια», οπτικές ίνες, μπάρες και γεφυροπλάστιγγα στο Τελωνείο των Ευζώνων

Δεκάδες ηλεκτρονικά «μάτια», χιλιόμετρα οπτικών ινών, μπάρες με αισθητήρες...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα