9.5 C
Serres

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από την άγρια συμπλοκή σε ιδιωτικό σχολείο

Date:

Βίντεο ντοκουμέντο από την άγρια συμπλοκή μεταξύ μαθητών σε ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης την περασμένη Τρίτη, βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Όπως μετέδωσε η τηλεόραση του MEGA, στο βίντεο ντοκουμέντο από την άγρια συμπλοκή στο ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης φαίνονται δεκάδες μαθητές να γρονθοκοπούν ο ένας τον άλλον στην αυλή του σχολείου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα αίματα «άναψαν» όταν ένας 17χρονος ξεκίνησε να χτυπά έναν συμμαθητή του, τον οποίο είχε ακινητοποιήσει ένας φίλος του. Τότε, άρχισαν να συμμετέχουν στον καβγά και άλλα άτομα και άρχισαν να βαράνε τον 17χρονο, με αποτέλεσμα να πάει τραυματίας σε ιδιωτική κλινική.

Μάλιστα, ο 17χρονος που ξεκίνησε τον καβγά χρειάστηκε να κάνει ράμματα στο πρόσωπο για να σταματήσει η αιμορραγία ενώ κινδύνεψε μέχρι και να χάσει την όρασή του από το ένα μάτι από το αίμα.

Η διεύθυνση του σχολείου απέβαλε διά παντός 4 μαθητές ώστε να μην υπάρξει ξανά τέτοια συμπλοκή μέσα στον σχολικό χώρο, αφού οι γονείς είχαν κάνει εδώ και καιρό καταγγελίες.

Όπως ανέφεραν και στο newsit.gr, οι καταγγελίες γονέων αφορούν «συμμορία μαθητών που γνωρίζει πολεμικές τέχνες, χτυπά και απειλεί άλλους μαθητές και καθηγητές».

Η συμμορία, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, αποτελείται από 10 άτομα και φέρεται να απειλούσε τον μαθητή για αρκετές μέρες ενώ τελικά έκανε πράξη τις απειλές της.

Η ανακοίνωση του ιδιωτικού σχολείου για την άγρια συμπλοκή των μαθητών

«Μετά τη διοχέτευση και αναμετάδοση εσφαλμένων και ελλιπών πληροφοριών με αφορμή το πρόσφατο και πρωτοφανές περιστατικό βίας ανάμεσα σε μαθητές Λυκείου, που παρόμοιό του δεν έχει συμβεί ποτέ στα 135 χρόνια λειτουργίας του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», και λαμβάνοντας υπόψη την έκταση που πήρε το ζήτημα, αλλά και την επίπτωση της δημοσιότητας αυτής πρωτίστως στην ψυχική υγεία των μαθητών μας, η Διοίκηση του Κολεγίου επιθυμεί να διευκρινίσει τα εξής:

Από την πρώτη στιγμή της αντιπαράθεσης δύο μαθητών, κατά την αποχώρησή τους από το Σχολείο, στις 25 Οκτωβρίου 2022, οι εκπαιδευτικοί μας διαμεσολάβησαν, ως όφειλαν, για να αποφορτιστεί η κατάσταση.
Στη συνέχεια, την Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2022, ενημερωθήκαμε για περιστατικά διαδικτυακού εκφοβισμού που έλαβαν χώρα εκτός σχολικού πλαισίου και καλέσαμε την ίδια μέρα τους εμπλεκόμενους μαθητές και τους διαμεσολαβητές εκπαιδευτικούς, με στόχο την άμεση αποκατάσταση του κλίματος ειρήνης.
Ωστόσο, οι δύο μαθητές, ως συνέχεια του προηγούμενου συμβάντος, διαπληκτίστηκαν μεταξύ τους, στην αυλή του Λυκείου, και τέσσερις άλλοι επιτέθηκαν σωματικά στον έναν εκ των δύο, στον οποίο δόθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες από τη νοσηλεύτρια του σχολείου. Οι γονείς του μαθητή που τραυματίστηκε ειδοποιήθηκαν και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις. Όλοι οι μαθητές που ενεπλάκησαν στο περιστατικό αποβλήθηκαν, ενώ οι τέσσερις μαθητές που άσκησαν σωματική βία αποβλήθηκαν διά παντός από το Κολέγιο καθώς, βάσει του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του Κολεγίου, η σωματική επίθεση και κακοποίηση είναι μη αποδεκτή, από όπου και αν προέρχεται.
Βάσει της κείμενης νομοθεσίας, η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος διασφαλίζει την ομαλή επαναφορά των μαθητών στη μαθησιακή τους καθημερινότητα, τόσο αυτών που αποβάλλονται όσο και αυτών που δέχονται την επίθεση.
Από την πρώτη στιγμή, το προσωπικό και η Διοίκηση του Κολεγίου επέδειξε όχι μόνο γρήγορα αντανακλαστικά στα δύο γεγονότα που συνέβησαν εντός του χώρου του Κολεγίου, αλλά κυρίως ενδιαφέρον για τη σωματική και ψυχική υγεία όλων των μαθητών μας, ακόμα και όταν οι συμπεριφορές εκφοβισμού συνέβησαν εκτός του σχολικού πλαισίου και κατά συνέπεια ήταν ανέφικτο να ελεγχθούν από πλευράς μας.

Επιπλέον, άμεσα προσφέραμε όλη μας τη φροντίδα και όλους τους διαθέσιμους πόρους στη διαχείριση και αποφόρτιση της κατάστασης, συζητώντας με τους μαθητές των τμημάτων του Λυκείου, ώστε να αντιληφθούν τις σοβαρότατες συνέπειες παρόμοιων περιστατικών. Επίσης, οργανώσαμε ομιλίες με τους συμβούλους ψυχικής υγείας του Σχολείου. Επιπρόσθετα, ενημερώσαμε τους γονείς των εμπλεκόμενων μαθητών, με τους οποίους και έχουμε, από την πρώτη στιγμή, ανοιχτή επικοινωνία και διάλογο, ώστε από κοινού να διασφαλίσουμε την ψυχική ηρεμία των μαθητών μας.

Κάθε περιστατικό βίας εντός του σχολικού πλαισίου τραυματίζει όχι μόνο το ίδιο το θύμα, αλλά και συμμαθητές, εκπαιδευτικούς και διοίκηση.

Με δεδομένη την πιστή τήρηση του κανονισμού σε κάθε περιστατικό βίας, εργαζόμαστε, ώστε η αυριανή μέρα – και κάθε μέρα- στην τάξη να είναι ειρηνική, και θέτουμε ως βασική προτεραιότητα την παρακολούθηση όλων των εμπλεκόμενων από ειδικούς επιστήμονες, που θα συνδράμουν στην ομαλή επαναφορά τους στο σχολικό περιβάλλον. Διατηρούμε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με γονείς και μαθητές, με γνώμονα την άμεση αποκατάσταση της συναισθηματικής και γνωστικής τους κατάστασης και της ηρεμίας τους. Ήδη έχει προγραμματιστεί νέα ενημέρωση των γονέων και των μαθητών του Λυκείου.

Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» είναι ένας χώρος ζωής, ελευθερίας, αλληλεγγύης, αξιοπρέπειας, δημιουργικής έκφρασης και ελπίδας και θα παρέχει πάντα ένα ασφαλές περιβάλλον στους μαθητές του».

ΕλλάδαΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από την άγρια συμπλοκή σε ιδιωτικό σχολείο

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

16χρονος ξυλοκόπησε 13χρονο επειδή πείραξε την αδελφή του

Στο νοσοκομείο κατέληξε 13χρονος ύστερα από ξυλοδαρμό που κατήγγειλε...

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τον θάνατο 25χρονου Πάρη σε δομή ΑμεΑ

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τον θάνατο 25χρονου...

Έκκληση στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να μην κατεβάζουν σκουπίδια

'Εκκληση στους πολίτες και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης να...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα