- Διαφήμιση -

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε στην παραλία πλαστικό μπουκάλι γάλακτος από το 1980

Πλαστικό μπουκάλι γάλακτος που χρονολογείται από το 1980 βρέθηκε στην περιοχή του Ναυτικού Ομίλου της Καλαμαριάς από την εθελοντική ομάδα «The Cleaningans» που καθαρίζει ακτές στην Θεσσαλονίκη.

Πλαστικό μπουκάλι γάλακτος που χρονολογείται από το 1980 βρέθηκε στην περιοχή του Ναυτικού Ομίλου της Καλαμαριάς από την εθελοντική ομάδα «The Cleaningans» που καθαρίζει ακτές στην Θεσσαλονίκη.

 
Όπως αναφέρουν στη σελίδα τους στο Facebook, πρόκειται για ένα μπουκάλι της γνωστής γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ , το οποίο ξεβράστηκε πρόσφατα στη ακτή, καθώς σε αυτοψία που η ομάδα έκανε στο συγκεκριμένο σημείο πριν προγραμματίσει την εθελοντική́ δράση, δεν ήταν εκεί́.

Υστέρα από επικοινωνία με την γνωστή γαλακτοβιομηχανία, η ομάδα ενημερωθηκε πως οι πρώτες πλαστικές φιάλες με γάλα κυκλοφόρησαν το 1971.
Παράλληλα το 1980-1984 αποσύρθηκαν και αντικαταστάθηκαν με συσκευασίες Tetrapack, χάρτινου τύπου, οι οποίες χρησιμοποιούνται έως και σήμερα σε συνδυασμό με ανακυκλώσιμα υλικά κάτι το οποίο είναι ελπιδοφόρο από την πλευρά των βιομηχανιών.
Άρα η ηλικία του μπουκαλιού κυμαίνεται μεταξύ 37-50 χρονών

Σημειώνεται ότι οριστικό τέλος μπήκε από τις 3 Ιουλίου, στα πλαστικά μιας χρήσης, ενώ δρομολογείται ο περιορισμός των πλαστικών μπουκαλιών μέχρι το 2024, με στόχο την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής ρύπανσης.

Στόχος της απαγόρευσης σε αυτά τα πλαστικά προϊόντα είναι η μείωση της κατανάλωσης σε πλαστικά ποτήρια και πλαστικούς περιέκτες τροφίμων κατά 30% μέχρι το 2024 και κατά 60% μέχρι το 2026. - Διαφήμιση -Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Exit mobile version