9.7 C
Serres

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Φιλίππου-  Χρυσοχοϊδης: Δεν παραιτήθηκε έληξε η θητεία του στον ΕΟΦ

Date:

Στον πρωθυπουργό υπέβαλε χθες το βράδυ την παραίτησή του ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Φιλίππου. Την είδηση γνωστοποίησε ο ίδιος με ανάρτησή του στο facebook. Σύντομα, όπως αναφέρει, θα παρουσιάσει το έργο που πραγματοποίησε τα 4 χρόνια της θητείας του στον Οργανισμό.

«Μετά από μία ολοκληρωμένη θητεία και δύο παρατάσεις και θεωρώντας ότι το πλήρωμα του χρόνου έχει φτάσει υπέβαλα εχθές αργά το βράδυ την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό από τη θέση του προέδρου του ΕΟΦ και επιστρέφω στα ακαδημαϊκά μου καθήκοντα και την χειρουργική που τόσο αγαπώ!

Σε αυτό το ταξίδι που κράτησε τέσσερα χρόνια πολλά πράγματα επιτεύχθηκαν και ουσιαστικές αλλαγές και τομές έγιναν. Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη και τον πρώην υπουργό Υγείας κ. Κικίλια για την εμπιστοσύνη τους και τη δυνατότητα που μου παρείχαν να υπηρετήσω τη χώρα από τη θέση του προέδρου του πιο ιστορικού και συμβολικού οργανισμού στο χώρο της υγείας, αλλά ταυτόχρονα να συμμετάσχω σε σημαντικούς θεσμούς όπως η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης και το ΚΕΣΥ. Οφείλω να παρουσιάσω το έργο που πραγματοποιήθηκε αυτά τα τέσσερα χρόνια και αυτό θα γίνει σύντομα. Προς το παρόν να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στον ΕΟΦ για τη σημαντικής τους βοήθεια και τον επαγγελματισμό, τους συλλόγους ασθενών και τις Φαρμακευτικές Εταιρείες για την άριστη συνεργασία που που είχαμε προκειμένου να δώσουμε λύσεις σε σημαντικά θέματα δημόσιας και ατομικής υγείας και φυσικά όλους εκείνους τους φορείς, εκπροσώπους φορέων και υπηρεσιακούς παράγοντες με τους οποίους συνεργαστήκαμε στη βάση αμοιβαίας κατανόησης και σεβασμού με στόχο την προαγωγή της υγείας στη χώρα μας!».

  • Χρυσοχοϊδης: Δεν παραιτήθηκε ο Δ. Φιλίππου, έληξε η θητεία του στον ΕΟΦ 

Κατηγορηματικά διέψευσε στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ότι ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου, παραιτήθηκε από μόνος του από τα καθήκοντα του στον Οργανισμό, διευκρινίζοντας ότι είχε λήξει η θητεία του από τις 30/9/2023 η οποία και δεν θα ανανεωνόταν.

«Ο πρόεδρος του ΕΟΦ έληξε η θητεία του στις 30 Σεπτεμβρίου. Συνεπώς δεν ξέρω από πού παραιτήθηκε Εγώ σας λέω επίσημα ότι 30/9 έληξε η θητεία του και δεν πρόκειται η θητεία αυτή να ανανεωθεί. Άρα δεν αντιλαμβάνομαι αυτά τα περί παραίτησης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης, απαντώντας στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο που τον κάλεσε να ξεκαθαρίσει αν παραιτήθηκε ή όχι ο κ. Φιλίππου από μόνος του, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια, του νομοσχεδίου με επείγουσες ρυθμίσεις στο χώρο της Υγείας.

Παράλληλα ο κ. Χρυσοχοϊδης, τόνισε ότι στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του ΕΟΦ ώστε να εξασφαλιστεί η επάρκεια των φαρμακευτικών προϊόντων στην ελληνική αγορά ενώ διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα έχει ικανοποιητική επάρκεια φαρμάκων και είναι η τελευταία στην Ευρώπη σε ελλείψεις. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Θέλω να σας πω ότι η δική μου δουλειά στο Υπουργείο, είναι τον ΕΟΦ να τον αναβαθμίσουμε, να τον εκσυγχρονίσουμε και να παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο για να προστατεύσει την υγεία του ελληνικού λαού, να εξασφαλίσουμε τις αναγκαίες ποσότητες και την επάρκεια των φαρμακευτικών προϊόντων από τα μικρά παιδιά μέχρι τους χρονίως πάσχοντες- και αυτό κάνουμε. Υπάρχουν και ρυθμίσεις στο σημερινό νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει μια σειρά διαδικασίες διαφάνειας προκειμένου να κατορθώσουμε να έχουμε φαρμακευτικά προϊόντα στην αγορά μιας και αυτό είναι ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα.

Από την ημέρα που ήρθα και εγκαταστάθηκα στο Υπουργείο έχω κάνει τρεις φορές απαγορεύσεις παράλληλων εξαγωγών, και σήμερα η Ελλάδα έχει όχι πλήρη αλλά ικανοποιητική επάρκεια φαρμάκων και είμαστε οι τελευταίοι στην Ευρώπη σε έλλειψη φαρμάκων. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή αλλά θέλουμε όλη αυτή η προσπάθεια να έχει και διαφάνεια ώστε όλοι οι παράγοντες της αγοράς να γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει με τα φάρμακα».

ΕλλάδαΤην παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Φιλίππου-  Χρυσοχοϊδης: Δεν...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ηλεκτρονικά «μάτια», οπτικές ίνες, μπάρες και γεφυροπλάστιγγα στο Τελωνείο των Ευζώνων

Δεκάδες ηλεκτρονικά «μάτια», χιλιόμετρα οπτικών ινών, μπάρες με αισθητήρες...

Αρχίζει στις 12 Δεκεμβρίου το εορταστικό ωράριο – Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα

Ξεκινάει την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας...

Σε εξέλιξη ευρείας κλίμακας παρεμβάσεις στη Γραμμή 1 Μετρό «Πειραιάς – Κηφισιά»- ΣΤΑΣΥ»

Παρεμβάσεις ευρείας κλίμακας είναι σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες...

Απλήρωτοι εδώ και μήνες οι ιδιοκτήτες παιδικών σταθμών- video

Οι ιδιοκτήτες των Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών βρίσκονται σε δύσκολη...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα