Το σωματείο εργαζομένων του ΓΝΕ Θριάσιο πραγματοποίησε έκκληση βοήθειας για ενίσχυση του προσωπικού, διαφορετικά δε θα μπορέσει να ανταπεξέλθει ως νοσοκομείο που νοσηλεύει περιστατικά κορονοιού.

 

 

Σε μία περίοδο που τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται, οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο, το οποίο αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς για περιστατικά SARS-CoV-2, έβγαλαν κραυγή αγωνίας για την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται σε σχέση με τις ελλείψεις στο προσωπικό.

Ειδικότερα, κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι εξυπηρετούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα, αφού δε θωρακίζουν τη Δημόσια Υγεία με τα μέτρα που παίρνουν μετά το άνοιγμα του τουρισμού. Ως εκ τούτου, τα περιστατικά κορονοϊού που νοσηλεύονται στο Θριάσιο έχουν φτάσει τα 13 και το νοσοκομείο «αδυνατεί να ανταποκριθεί στο ρόλο του ως νοσοκομείο αναφοράς, ιδιαίτερα σε περίπτωση μαζικής επιδημίας, λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό, υγειονομικό υλικό και της ανυπαρξίας μηχανήματος μοριακού ελέγχου SARS-CoV-2».

Γι’αυτο, οι εργαζόμενοι θεωρούν επιβεβλημένη την άμεση ουσιαστική ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας με προσωπικό, υγειονομικό υλικό και εξοπλισμό.

Προειδοποιούν, μάλιστα, ότι η κατάσταση θα «χειροτερέψει δραματικά αν απολυθούν οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, που καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες και οι συμβάσεις τους λήγουν τους επόμενους μήνες
(όπως 18 επικουρικοί γιατροί, επικουρικοί νοσηλευτές και τραυματιοφορείς, 59 καθαριστές με συμβάσεις ορισμένου χρόνου)».


 

Πηγή dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 87