Με ικανοποιητικό ρυθμό εξελίσσονται οι εμβολιασμοί στη χώρα μας. Πλέον, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έκαναν το εμβόλιο από τις 27 Δεκεμβρίου φτάνει τις 80.000. Το πρωί ο Πρωθυπουργός έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου στο νοσοκομείο «Αττικόν». Στις 10 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», προκειμένου να κάνει τη δεύτερη δόση και εκείνη.

Κατά την πρώτη ημέρα έναρξης των εμβολιασμών του γενικού πληθυσμού, είχαν κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστούν 3.777 ηλικιωμένοι. Δεν προσήλθαν οι 733, ίσως λόγω και των άσχημων καιρικών συνθηκών.

Στη θέση τους εμβολιάστηκαν γιατροί από τις λίστες των Ιατρικών Συλλόγων, ώστε καμία δόση να μην πάει χαμένη. Αυτό θα συνεχιστεί μέχρι να ενεργοποιηθεί η λίστα αναμονής των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων για την αναπλήρωση των ραντεβού.

Την Κυριακή, εν τω μεταξύ, ανακοινώθηκαν 237 κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας. Από αυτά τα 94 εντοπίζονται στην Αττική και τα 31 στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, είχαμε 28 θανάτους, ενώ 320 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Πηγή: ert.gr

Views: 318