9.7 C
Serres

Τη νέα γενιά προγραμμάτων Erasmus+ και “Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης” εγκαινίασε ο Μ. Σχοινάς

Date:

«Τώρα είναι η στιγμή, για τη γενιά του «Erasmus+» να υπερασπιστεί την Ευρώπη και να ενισχύσει την ενότητα μας μέσα από τη διαφορετικότητά μας», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς κατά την τελετή έναρξης των νέων προγραμμάτων «Erasmus+» για την Εκπαίδευση, την Κατάρτιση της Νεολαίας και τον Αθλητισμό και του προγράμματος «Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης» της ΕΈ η οποία έγινε παρουσία της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος.

«Δεν είναι απλά ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης, αλλά μια κοινότητα ανθρώπων που δένονται με την Ευρώπη και τις αξίες της για πάντα», έγραψε λίγο πριν ο Αντιπρόεδρος στο twitter για το εμβληματικό πρόγραμμα της ΕΕ που έκλεισε 30 χρόνια επιτυχημένης εφαρμογής.

Η κ. Κεραμέως κατά τον χαιρετισμό της δήλωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχουν θέσει την αποτελεσματική εφαρμογή των δύο προγραμμάτων στη χώρα μας στις προτεραιότητές τους».

Στόχος μας, τόνισε, είναι να δώσουμε απαντήσεις στα ζητήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέες και οι νέοι μας στην Ελλάδα και συνολικά την Ευρώπη και να διευκολύνουμε το πέρασμά τους από τον κόσμο της εκπαίδευσης στον κόσμο της εργασίας και της Δια Βίου Μάθησης.»

Αναφερόμενη στο Erasmus+, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αφορμή την εκδήλωση ανακοίνωσε ότι «η συμβολή του προγράμματος είναι αισθητή στη βιώσιμη ανάπτυξη, τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας, την προώθηση της καινοτομίας, την κοινωνική συνοχή, την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ταυτότητας και την ενεργό συμμετοχή στα κοινά. Το πρόγραμμα αποτελεί ένα βασικό εργαλείο για τη διαμόρφωση ενός Ευρωπαϊκού Χώρου Εκπαίδευσης, το οποίο προάγει τη συνεργασία στο πλαίσιο της στρατηγικής της Ένωσης για τη νεολαία και αναπτύσσει την ευρωπαϊκή διάσταση και στον αθλητισμό.»


Για το πρόγραμμα Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, σημειώνεται ότι «η ΕΕ αναγνωρίζει τη δυναμική που προσφέρουν στις νέες και τους νέους οι δραστηριότητες Εθελοντισμού, οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο της μη τυπικής μάθησης. Προσφέρονται έτσι στους νέους και τις νέες μας μοναδικές ευκαιρίες που συμβάλλουν αποτελεσματικά στην προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική τους ανάπτυξη και ενεργό ένταξή τους στην κοινωνία και την αγορά εργασίας, ενώ καλλιεργούν τις ευρωπαϊκές αξίες της κοινωνικής συνεισφοράς, του συνανήκειν και της αλληλεγγύης».

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Εθνική Μονάδα για την υλοποίηση του προγράμματος Erasmus+ για τους τομείς Νεολαίας, Αθλητισμού και για το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ),, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και τη συμμετοχή του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Την τελετή χαιρέτησαν ο Μαργαρίτης Σχοινάς και η Νίκη Κεραμέως, ενώ συμμετείχαν η επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Νιόβη Ρίγκου, ο Πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ Κώστας Δέρβος, η εκπρόσωπος του ΙΚΥ Καθηγήτρια τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών Πανεπιστημίου Αιγαίου και Μέλος ΔΣ Αμαλία Πολυδωροπούλου.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕλλάδαΤη νέα γενιά προγραμμάτων Erasmus+ και "Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης" εγκαινίασε ο Μ....

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Θρήνος στον χώρο του μπάσκετ: Πέθανε ο Τάσος Μπαλάφας μετά από αγώνα με την ομάδα της Αεροπορίας

Βαρύ πένθος στο ελληνικό μπάσκετ, καθώς έφυγε από τη...

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το νερό

Ψηφίστηκε «κατά πλειοψηφία» από την ολομέλεια της Βουλής το...

Λουκέτο σε μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία – Τι θα γίνει με πελάτες στην Ελλάδα

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση της ανάκλησης...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα