Σε κατ’ οίκον απομόνωση τέθηκαν πέντε στενές επαφές φρουρού του κοινοβουλευτικού μεγάρου

Έντονη ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ώρες στη Βουλή των Ελλήνων μετά τη διαρροή πως υπάρχουν τουλάχιστον θετικά κρούσματα κορονοϊού.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η αλήθεια και τα γεγονότα έχουν ως εξής: Στις 19 Ιανουαρίου 2021 διαπιστώθηκε θετικός στον κορονοϊό άνδρας υπηρετών στην Υπηρεσία Ασφαλείας της Βουλής των Ελλήνων (ΥΑΒΕ). Από την ιχνηλάτηση του δεν αναδείχθηκαν επαφές εντός της Βουλής.

Την ίδια ημέρα διαπιστώθηκε ότι υπήρχε και δεύτερο άτομο θετικό στον κορονοϊό, υπάλληλος αυτή τη φορά στο κτίριο της Βουλής επί της οδού Λένορμαν, το οποίο απασχολείται τον τελευταίο καιρό με τηλεργασία και δεν είχε καμία επαφή με το κοινοβουλευτικό Μέγαρο.

Τρεις ημέρες αργότερα, στις 22 Ιανουαρίου, διαπιστώθηκε θετικός έτερος φρουρός εργαζόμενος στην ΥΑΒΕ. Από την ιχνηλάτηση διαπιστώθηκαν 5 στενές επαφές του που έλαβαν οδηγίες για απομόνωση κατ’ οίκον.

Παρότι τα δύο κρούσματα που προέρχονται από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Βουλής αφορούσε σε άτομα που υπηρετούν σε διαφορετικά πόστα και δεν είχαν μεταξύ τους επαφή, κρίθηκε σκόπιμο να υποβληθούν σε τεστ PCR συνολικά 32 φύλακες του κοινοβουλευτικού μεγάρου. Ευτυχώς, όλα τα τεστ ήταν αρνητικά.

Πηγή newsbeast.gr