Τι συμβαίνει με τον Τσιόδρα: Τι ισχύει με την «επιστροφή» τουΗ ανακοίνωση της τηλεδιάσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή και του επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων Σωτήρη Τσιόδρα έδωσε τροφή σε διάφορα σενάρια, ενώ η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού πυροδότησε φήμες για επιστροφή της καθημερινής ενημέρωσης όπως πραγματοποιούνταν στην αρχή της πανδημίας.

 

Στα ερωτήματα αυτά απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, διαψεύδοντας καταρχήν τα σενάρια περί απόσυρσης του κ. Τσιόδρα λόγω διαφωνιών με τις επιλογές της κυβέρνησης.

Καμία απόσυρση, ξεκαθάρισε ο κ.Πέτσας, επισημαίνοντας ότι ο κ. Τσιόδρας παραμένει επικεφαλής της επιτροπής του υπουργείου Υγείας και συμμετείχε σε όλες τις συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό πριν την καθιέρωση της συγκεκριμένης τηλεδιάσκεψης, η οποία επιβεβαίωσε ότι θα πραγματοποιείται τρις εβδομαδιαίως.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όμως απέκλεισε και το ενδεχόμενο αυτή τη στιγμή να επιστρέψει η καθημερινή ενημέρωση από το δίδυμο Τσιόδρα- Χαρδαλιά (υπενθυμίζεται ότι πλέον ενημερώνει αλλά όχι καθημερινά μόνο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας).

Σημείωσε όμως ότι «αυτό που εξετάζουμε σε καθημερινή βάση είναι τι πίεση ασκείται στο ΕΣΥ από τα αυξημένα κρούσματα, ιδίως εάν η πίεση αυξηθεί πολύ στις ΜΕΘ και στους διασωληνωμένους, τότε θα κρούσουμε μεγαλύτερο καμπανάκι κινδύνου». Έτσι άφησε ανοιχτό, εάν η κατάσταση μπει σε επικίνδυνη τροχιά, να επιστρέψει στις οθόνες ο κ. Τσιόδρας ως το ύστατο επικοινωνιακό όπλο της κυβέρνησης για να κατανοήσουν οι πολίτες την ανάγκη τήρησης των μέτρων, στη χάραξη των οποίων ο κ.Πέτσας θέλησε να ξεκαθαρίσει οτι ο πρόεδρος της Επιτροπής έχει πάντα ενεργό ρόλο.


 

πηγή newsbeast.gr

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *