Τι το ξεχωριστό έχουν τα παιδιά που γεννιούνται τον Ιούνιο;

Τι το ξεχωριστό έχουν τα παιδιά που γεννιούνται τον Ιούνιο;
Τι το ξεχωριστό έχουν τα παιδιά που γεννιούνται τον Ιούνιο;

Για πολλούς ανθρώπους, ο Ιούνιος σηματοδοτεί έναν μήνα όπου συμβαίνουν πολλά διασκεδαστικά πράγματα.

Είναι το τέλος της σχολικής χρονιάς, βλέπουμε την πρώτη επίσημη μέρα του καλοκαιριού να ανταλλάσσει τον κρύο, θλιβερό χειμώνα με τη λιακάδα, το πράσινο γρασίδι, τα μπάρμπεκιου και τα δροσιστικά μπάνια.

Είναι επίσης ένας υπέροχος μήνας για να καλωσορίσετε ένα παιδί. Οι στατιστικές αποδεικνύουν ότι τα μωρά που γεννιούνται αυτόν τον μήνα έχουν πολλές δυνατότητες.

Τα καλά νέα για εσάς είναι ότι το καλοκαίρι έφτασε και αν περιμένετε μωρό αυτόν τον μήνα, οι μέρες της εγκυμοσύνης έχουν σχεδόν τελειώσει πριν πιάσουν οι πολλές ζέστες. Επιπλέον, το καλοκαίρι κυκλοφορούν λιγότερες ασθένειες απ’ ό,τι το χειμώνα και είναι πιο εύκολο να βγείτε από το σπίτι.

Τι άλλο κάνει αυτά τα παιδιά ξεχωριστά;

  1. Τα μωρά του Ιουνίου είναι πιο πιθανό να κερδίσουν το βραβείο Νόμπελ μια μέρα
    Γίνεται πολύς λόγος για τα μωρά του Ιουνίου που ενδεχομένως να βρίσκονται σε μειονεκτική θέση ακαδημαϊκά, επειδή είναι από τα μικρότερα παιδιά στην τάξη τους, αλλά προφανώς, αυτό δεν εμπόδισε πολλούς νικητές βραβείων Νόμπελ.

Στατιστικά μιλώντας, τα μωρά που γεννιούνται τον Ιούνιο έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να μεγαλώσουν και να βρεθούν στον κύκλο των νικητών των βραβείων Νόμπελ.

Advertisement

Είναι πιο πιθανό να σας κρατήσουν ξύπνιους τη νύχτα

Ίσως όλες αυτές οι σπουδαίες, βραβευμένες με Νόμπελ ιδέες να έρχονται στα μωρά του Ιουνίου όταν νυχτώνει. Μια μελέτη στο περιοδικό Sleep διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που γεννιούνται την άνοιξη και το καλοκαίρι πάνε γενικά για ύπνο αργότερα από εκείνους που γεννήθηκαν το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν «ηλιόλουστη» προσωπικότητα

Όχι μόνο ο καιρός είναι καλύτερος το καλοκαίρι, αλλά και τα μωρά που γεννιούνται τον Ιούνιο είναι πιο «ηλιόλουστα» και στην προσωπικότητα. Για παράδειγμα, μια ευρωπαϊκή μελέτη διαπίστωσε ότι τα μωρά που γεννιούνται σε καλοκαιρινούς μήνες όπως ο Ιούνιος τείνουν να έχουν μια θετική στάση ζωής.

Η μελέτη περιέγραψε τα μωρά του Ιουνίου ως «υπερβολικά θετικά» σε σύγκριση με τα μωρά που γεννιούνται άλλες εποχές του έτους.

Είναι επίσης πιο επιρρεπή σε εναλλαγές της διάθεσης

Η κυκλοθυμική ιδιοσυγκρασία είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό που συναντάται συχνότερα στα μωρά του καλοκαιριού. Αυτό σημαίνει ότι ενώ είναι επιρρεπή στη θετικότητα, μπορεί επίσης να επηρεάζονται από εναλλαγές της διάθεσης, οπότε όταν η θετικότητα σβήνει, συμβαίνει γρήγορα. Ευτυχώς, μπορούν να γυρίσουν πίσω εξίσου γρήγορα.

Πιθανότατα δεν πρόκειται να αναζητήσουν περιπέτειες και συγκινήσεις

Μελέτες σχετικά με το πώς η εποχή της γέννησής μας επηρεάζει τα επίπεδα ντοπαμίνης δείχνουν ότι η συμπεριφορά που αναζητά συγκινήσεις είναι πιο συχνή στα παιδιά που γεννιούνται το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Τα παιδιά που γεννήθηκαν τον Μάιο και τον Ιούνιο είχαν τα χαμηλότερα επίπεδα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι λιγότερο πιθανό να πάρουν μεγάλα ρίσκα από τα παιδιά που γεννήθηκαν τον χειμώνα.

Είναι πιο πιθανό να είναι ψηλά

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα μωρά που γεννιούνται το καλοκαίρι γίνονται ψηλότερα από εκείνα που γεννιούνται τους ψυχρότερους μήνες. Είναι επίσης πιο πιθανό να έχουν υψηλότερο βάρος γέννησης και να είναι πιο υγιή κατά τη γέννηση, γεγονός που κάνει τις μαμάδες που περιμένουν αυτό το μήνα πολύ τυχερές.

πηγή imommy.gr