Τίμησαν στην Νιγρίτα τη μνήμη του Αγίου Νικήτα, προστάτη των Εφέδρων Αξιωματικών(video)Την μνήμη του προστάτη των Εφέδρων Αξιωματικών του Αγίου Νικήτα του Γότθου, τίμησαν στο παρεκκλήσι που βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Νιγρίτα και φέρει το όνομά του.

 

Το Σάββατο τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός παρουσία πλήθους κόσμου, ενώ μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Σερρών μετέφεραν την εικόνα του Αγίου κατά την περιφορά που έγινε από το παρεκκλήσι.

 

Το μέλος του ΣΕΑΝ Σερρών κ. Αντώνης Μπιζεργιανίδης εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, αναφερόμενος στο βίο του Αγίου και στην σημαντική θέση των εφέδρων Αξιωματικών στους Εθνικούς αγώνες αλλά και στις δράσεις του συνδέσμου.

 


Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο δήμαρχος Βισαλτίας κ. Αθ. Μασλαρινός, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών κ. Β. Κατιρτζόγλου, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Βισαλτίας

 

Η μνήμη του Αγίου, όπως σημείωσε και ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κελεμπέτης είναι οφειλετική, καθώς του αποδίδεται η διάσωση των αρρένων κατοίκων της περιοχής από μαζική εκτέλεση

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *