Τιμοθέα Ρακιτζή: Στη μοιρολατρία αντιτάσσουμε το όνειρο και τον αγώνα

 

Ξεκινώντας την αυτοδιοικητική μας προσπάθεια γνωρίζαμε πολύ καλά ότι είναι ιδιαίτερα βαρύ το φορτίο των ευθυνών που οφείλουμε να σηκώσουμε στους ώμους μας, όλοι μας.

 

Και είναι ιδιαίτερα βαρύ το φορτίο γιατί καλούμαστε να πετύχουμε ένα μεγάλο στόχο.

Το στόχο να καταστήσουμε το Δήμο της Βισαλτίας, πρότυπο μιας διαφορετικής ανάπτυξης βασισμένης στον άνθρωπο και τις ανάγκες του με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, την ιστορία και τον πολιτισμό.

Πορευόμαστε προς τις δημοτικές εκλογές μέσα σε δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.

Η συγκυρία είναι δυσμενής και ίσως για αυτό ο στόχος, που προανέφερα, αποτελεί τελικά μια μεγάλη πρόκληση για όλους μας.

Καλούμαστε να μετατρέψουμε τις τεράστιες δυσκολίες σε ελπίδα και προοπτική.

Για να το καταφέρουμε χρειάζεται σκληρή δουλειά απ’ όλους, συνεργασία, αλληλεγγύη και διάθεση προσφοράς.

Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί. Είμαστε εραστές της πολιτικής. Της πολιτικής εκείνης που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, τη ζωή και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου.

Θα εργαστούμε σε ένα Δήμο που, δυστυχώς, αποτελεί θεσμικά, οικονομικά και διοικητικά, μια χειροπιαστή μικρογραφία της ελληνικής πραγματικότητας και της πολυεπίπεδης κρίσης που όλοι μας βιώνουμε.

Όμως έχουμε και την τύχη να ζούμε σε έναν τόπο με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης και βαρύ πολιτισμικό, αξιακό και ιστορικό φορτίο. Καλούμαστε, λοιπόν, να αποδείξουμε ότι μπορούμε να διαχειριστούμε, να προστατεύσουμε και να αναδείξουμε αυτό το σπουδαίο φυσικό πολιτιστικό και ιστορικό κεφάλαιο.

Απαιτείται να αγαπήσουμε αυτό τον τόπο με ένα διαφορετικό τρόπο, με ένα ιδιαίτερο πνεύμα.

Να αφήσουμε στην άκρη τις μεγάλες κουβέντες, τα λεκτικά πυροτεχνήματα, τους εντυπωσιασμούς χωρίς περιεχόμενο. Να λειτουργήσουμε, με εξωστρέφεια, και δίχως να χαϊδεύουμε τα αυτιά όλων.

Εμείς με αυτό το πνεύμα ευσυνειδησίας θα πορευτούμε και σε αυτήν ακριβώς την πορεία θα αναζητήσουμε συγκλίσεις και συνεργασίες.

Να διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις μαζί με την κοινωνία να διεκδικήσουμε όσα αξίζουν σε κάθε περιοχή του Δήμου, σε κάθε δημότη, σε κάθε κάτοικο.

Είμαι σίγουρη, ότι σήμερα ως δημοτική κίνηση και αύριο ως δημοτική αρχή, ότι μπορούμε να εφαρμόσουμε μια νέα πολιτική ηθική, με συλλογικές αξίες και με νέες δυνατότητες.

Θα επιδιώξουμε ο Δήμος μας να έχει ουσιαστικό ρόλο και να εμπνέει τους δημότες.

Θέλουμε ο Δήμος να ξαναγίνει Λαϊκός Θεσμός, να αποτελέσει κύτταρο πολιτικής, κοινωνικής και πνευματικής αφύπνισης.

Αγαπητοί φίλοι, δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να σταθούμε απέναντι στα προβλήματα και να τα αντιμετωπίσουμε με τη σοβαρότητα και τη συνέπεια που απαιτούν οι περιστάσεις.

Η αυτοδιοίκηση, που αποτελεί την πιο άμεση μορφή δημοκρατικής λειτουργίας, πρέπει και μπορεί να απεμπλακεί από τα γρανάζια της εξάρτησης της κρατικής μηχανής.

Έτσι θα μπορεί να οργανώνει την αντίσταση και τους αγώνες στα πεδία της ανάπτυξης, της οικολογίας, της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς της προάσπισης της δημόσιας  και δημοτικής περιουσίας και γης.

Οι προτεραιότητες μας καθορίζονται από τις ανθρώπινες ανάγκες. Από εκεί ξεκινούν όλα και από εκεί ιεραρχούνται.

Δίνουμε τη μάχη κοιτάζοντας το μέλλον. Πάμε να αλλάξουμε την Βισαλτία , να αλλάξουμε τη ζωή μας.

Να δείξουμε πως είναι ένας χώρος, όπου μπορεί και πρέπει να ανθίσει η συμμετοχή και η δημοκρατία.

Προχωράμε όλοι μαζί δίπλα και από κοινού με τους ανθρώπους αυτού του τόπου. Γιατί καμία αλλαγή δεν μπορεί να γίνει στο όνομα των πολιτών, χωρίς την συμμετοχή των ίδιων των πολιτών.

Στον ατομισμό, την απάθεια, την ιδιοτέλεια αντιτάσσουμε τη συλλογικότητα, την ανιδιοτέλεια, την αλληλεγγύη.

Στη μοιρολατρία αντιτάσσουμε το όνειρο και τον αγώνα.

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
 
Exit mobile version