Την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης κρατάει ο Γιάνης Βαρουφάκης

Την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης αποφάσισε να κρατήσει ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το κόμμα.

Στη σχετική ανακοίνωση εξηγούνται οι λόγοι που έγινε αυτή η επιλογή σημειώνοντας πως αποφασίστηκε να κρατήσουν την έδρα τα στελέχη του κόμματος που εντάχθηκαν νωρίτερα στο κόμμα.

Voreia 350×250

 

Σε περίπτωση που Γιάνης Βαρουφάκης επέλεγε να κρατήσει μία από τις έδρες στο Ηράκλειο Κρήτης ή τη Β΄ Πειραία, τότε βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με το ΜέΡΑ25 θα ήταν η Σοφία Φουντουκίδου που ήρθε πρώτη σε σταυρούς.

Υπενθυμίζεται πως στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου οι επικεφαλής των κομμάτων ήταν υποψήφιοι σε τρεις εκλογικές περιφέρειες.

Στην ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 εκφράζονται θερμές ευχαριστίες στην κα Φουντουκίδου για τη συνεισφορά της στο κόμμα και αναμένεται να υπάρξουν συζητήσεις για την περαιτέρω αξιοποίησή της.Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25:

“Ως γνωστόν, ο εκλογικός νόμος επιβάλει στον επικεφαλής κάθε κόμματος να επιλέξει την ή τον εν δυνάμει εκλεγμένο, με σταυρό, βουλευτή που θα μείνει εκτός Βουλής. Εν προκειμένω, ένας εκ των τριών συνοδοιπόρων του ΜέΡΑ25 που ακολουθούν θα πρέπει να μείνει εκτός Βουλής, με απόφαση του κόμματος: Γιώργος Λογιάδης (Ηράκλειο, Κρήτης), Φωτεινή Μπακαδήμα (Β’ Πειραιά), Σοφία Φουντουκίδου (Α’ Θεσσαλονίκης)

Στο ΜέΡΑ25, κόμμα δεσμευμένο σε θεσμική και δημοκρατική διαδικασία λήψης αποφάσεων, η απόφαση αυτή δεν θα μπορούσε να ληφθεί από τον Γραμματέα στην βάση προσωπικής αξιολόγησης ή προτίμησης.

Συνεπώς, η εν λόγω απόφαση ελήφθη στην βάση κοινά αποδεκτής αρχής: Κρατούν την έδρα οι συνοδοιπόροι που εντάχθηκαν νωρίτερα από άλλους στο κίνημα του DiEM25-ΜέΡΑ25, με συνεχή παρουσία στην κινηματική δουλειά μας. Αυτό, βέβαια, δεν αποτελεί αξιολόγηση ούτε και σηματοδοτεί κάποια ιεραρχία στην βάση «επετηρίδας». Απλά, είμαστε υποχρεωμένοι να επιλέξουμε έναν κανόνα που να μην δίνει την εξουσία σε κάποιον, ούτε καν στον Γραμματέα, να προβεί σε αξιολόγηση των υποψηφίων βουλευτών.

Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκε ο Γραμματέας να καταλάβει την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης, δεδομένου ότι η συνοδοιπόρος Σοφία Φουντουκίδου (Α’ Θεσσαλονίκης) είναι το πιο πρόσφατο μέλος του ΜέΡΑ25.

Πριν λίγο, ο Γιάνης Βαρουφάκης, Γραμματέας του ΜέΡΑ25, επικοινώνησε με την Σοφία Φουντουκίδου, την συνεχάρη για την συνεισφορά της στο κόμμα, της εξήγησε ότι η απόφαση δεν σχετίζεται με την οποιαδήποτε αξιολόγηση, της δήλωσε ότι χωρίς την συμπόρευση με το ΜέΡΑ25 σπουδαίων ανθρώπων όπως η ίδια, το ΜέΡΑ25 δεν θα εισέρχετο στη Βουλή, και την κάλεσε σε περαιτέρω συζήτηση τόσο με τον ίδιο όσο και με την Πολιτική Γραμματεία με θέμα την ουσιαστική και άμεση αξιοποίηση της στο κόμμα. Με την σειρά της, η Σοφία Φουντουκίδου δήλωσε ευτυχής που βοήθησε το κόμμα, συμφώνησε με το κριτήριο που έγινε η επιλογή της έδρας και δέχθηκε με χαρά την περαιτέρω αξιοποίησή της. Το ραντεβού για αυτή την συζήτηση κλείστηκε για τις αμέσως επόμενες ημέρες”.

 

thestival.gr

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *