19.9 C
Serres

Την Εθνική Αρχή Διαφάνειας καλεί η διοίκηση του νοσοκομείου Κιλκίς: Να διερευνηθούν όσα καταγγέλλονται

Date:

Aίτημα για τη διενέργεια ελέγχου από κλιμάκιό της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας απέστειλε η διοίκηση του νοσοκομείου Κιλκίς καλώντας την, να ελέγξει, το πως λειτουργεί η κλινική covid του ιδρύματος, κάνοντας λόγος για “αβάσιμες και ψευδείς αναρτήσεις”, που αφορούν την λειτουργία του νοσοκομείου, σύμφωνα με το thestival.gr


Υπενθυμίζουμε πως το πρωί του Σαββάτου έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό η νοσηλεύτρια του νοσοκομείου Κιλκίς, Ζωή Ιωάννου, και αμέσως μετά υπήρξε μια σκληρή ανάρτηση του πρώην υφυπουργού και βουλευτή Κιλκίς, Κώστα Κιλτίδη, κάνοντας λόγο για «εγκληματικές» ενέργειες και τονίζοντας:

«Να παραιτηθούν όσοι ασκούν διοίκηση και δεν έπραξαν τα δέοντα και ας γινόταν οτιδήποτε. Ντροπή! Νοσηλεία χωρίς υψηλές ροές οξυγόνου είναι αργός θάνατος. Άναρχα τμήματα νοσηλείας χωρίς κανόνες. Έγινε το επίκεντρο της διασποράς…».

Σε έκτακτη συνεδρίασή της, το πρωί της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου, η διοίκηση του νοσοκομείου μετά από τις «αβάσιμες και ψευδείς αναρτήσεις-σχολιασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που αναφέρονται σε «εγκληματικές» παραλείψεις στη λειτουργία των κλινικών covid, αποφάσισε να καλέσει ΑΜΕΣΑ την ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ, προς την οποία απέστειλε αίτημα για τη διενέργεια ελέγχου από κλιμάκιό της, προκειμένου να  διερευνηθούν όλα τα ζητήματα που καταγγέλλονται»

Στην ανακοίνωση του ιδρύματος, που υπογράφει ο διοικητής Γιάννης Ανδρίτσος, σημειώνεται πως «αποτελεί υποχρέωση της διοίκησης προς τους ιατρούς και νοσηλευτές που καθημερινά δίνουν τον αγώνα τους, να αρθούν με τον πλέον επίσημο και αξιόπιστο τρόπο όλες αυτές οι αβάσιμες καταγγελίες. Κανείς δεν δικαιούται να προκαλεί αδικαιολόγητα φόβο και σύγχυση στους κατοίκους του Κιλκίς. Άμεσα τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα θα πραγματοποιήσουν τους σχετικούς ελέγχους για να μπορέσουμε ανεμπόδιστα όλοι να αντιμετωπίσουμε   τον μοναδικό εχθρό που θα έπρεπε να μας απασχολεί, τον κορωνοϊό.

Η ενέργεια αυτή της διοίκησης είναι οφειλόμενη, για την προστασία της αξιοπιστίας του ιδρύματος αλλά και για την αντιμετώπιση στη συνέχεια  με κάθε νόμιμο μέσο των ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών. ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ»
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eidisis.gr, η ανάρτηση του κ. Κιλτίδη δεν ενόχλησε μόνο τη διοίκηση του ιδρύματος, αλλά γιατρούς και νοσηλευτές που εργάζονται στην κλινική covid. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση που μας έκανε το μεσημέρι του Σαββάτου ο υπεύθυνος νοσηλευτής της κλινικής και πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου, Βασίλης Τριανταφυλλίδης:

«Δεν μπορεί να λέγονται αυτά. Με βάση τις κτηριακές υποδομές που υπάρχουν έγινε ό,τι καλύτερο μπορούσε και για τη σωστή θεραπεία των ασθενών covid και για την προστασία των εργαζομένων. Δεν υπάρχει κρεβάτι χωρίς την κατάλληλη ροή οξυγόνου. Δίνουμε καθημερινά τη μάχη για τους ασθενείς μας με κίνδυνο και της δικής μας ζωής. Ο κ. Κιλτίδης υπήρξε πρόεδρος στο νοσοκομείο και είναι γιατρός. Ας μας πει τί καλύτερο θα μπορούσε να γίνει και δεν έγινε».

ΥγείαΤην Εθνική Αρχή Διαφάνειας καλεί η διοίκηση του νοσοκομείου Κιλκίς: Να διερευνηθούν...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

‘Ενας στους οκτώ ασθενείς με κορονοϊό εμφάνισε μακρά Covid 19 -Τα βασικότερα συμπτώματα

«Περίπου ο ένας στους οκτώ ενήλικες ασθενείς με Covid-19...

Τσίμπημα σκορπιού: Πρώτες βοήθειες για την αντιμετώπισή του

Το τσίμπημα του σκορπιού μπορεί να προκαλέσει σημαντικό πόνο...

Συνολικά 39 τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα

Σε 39 ανέρχονται τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα ευλογιάς των...

Έκκληση από την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας για τις ελλείψεις αίματος

Όλοι οι πολυμεταγγιζόμενοι ασθενείς, για ακόμα μία φορά, έρχονται...