Το χρόνιο πρόβλημα του ποταμού Αγγίτη με τη συχνή υπερχείλιση φαίνεται να βρίσκει λύση. Το ποσό των 300.000,00 ευρώ εξασφαλίστηκε και επίσημα από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μετά από αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλου

 

ο οποίος αφουγκράστηκε άμεσα το αίτημα του Δημάρχου Νέας Ζίχνης κ. Παντελή Μπόζη.

 

Οι έντονες βροχοπτώσεις δημιούργησαν πολλά προβλήματα πέρυσι με την υπερχείλιση του Αγγίτη πλημμυρίζοντας αγροτικές καλλιέργειες στην παραπάνω περιοχή θέτοντας ακόμα και σε κίνδυνο το ιστορικό πέτρινο γεφύρι.

Οι απαιτούμενες μελέτες και τα απαιτούμενα τεχνικά δελτία υποβλήθηκαν άμεσα από την Π.Ε. Σερρών δίνοντας την δυνατότητα στον Σερραίο Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή να υπογράψει, μετά από αξιολόγηση της πρότασης, την τελική απόφαση χρηματοδότησης των απαραίτητων τεχνικών εργασιών με το ποσό των 300.000,00 ευρώ.

Συγκεκριμένα οι εργασίες θα αφορούν τον καθαρισμό και την ενίσχυση της κοίτης, σε μήκος 1.500 μέτρων περίπου, από εμπόδια (αυτοφυής βλάστηση, δέντρα, κορμούς δέντρων κ.α.), την απομάκρυνση των φερτών υλικών και την διαπλάτυνση της κοίτης του ποταμού.

Παράλληλα ο κος Μπόζης αναφέρθηκε και στη συντήρηση του πέτρινου γεφυριού το οποίο χρήζει άμεσων εργασιών προκειμένου να μην υποχωρήσει λόγω της φθοράς του από το χρόνο.


 

 

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 52