22.4 C
Serres

Το δράμα μονογονεϊκής πολύτεκνης οικογένεια με ΑμεΑ – Εγκαταλείπει σήμερα το σπίτι της – Εκπλειστηριάστηκε για χρέη σε ΔΕΚΟ

Date:

Η ανάδειξη του θέματος από την εφημερίδα «Πελοπόννησος», είχε προκαλέσει και την παρέμβαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη- Η οικογένεια θα πρέπει να εγκαταλείψει το σπίτι, αφού το πρωί θα έλθει αντιμέτωπη με Δικαστικό Επιμελητή

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο συνδικαλιστής Θεόδωρος Κανελλόπουλος, κατά του Δήμου Πάτρας, για την περίπτωση της έξωσης μονογονεϊκής οικογένειας στην περιοχή «Ψάχου», η οποία σήμερα Παρασκευή 29/7/2022 θα πρέπει να έχει εγκαταλείψει το σπίτι της, αφού η Τράπεζα της το έχει πάρει, μέσω ηλεκτρονικού πλειστηριασμού.

Οπως δήλωσε, ο Δήμος είχε αποτρέψει το 2019 τον πλειστηριασμό, αλλά μετά διόλου ασχολήθηκε. «Μάλλον επειδή είδαν ότι παρενέβην εγώ και έκανα – σ’ αυτήν την πολύτεκνη μάνα που μεγαλώνει 3 παιδιά και ένα ΑμεΑ – διακανονισμό στο ρεύμα ώστε να μπορέσει να ζει με φως, από τότε την παράτησαν», καταγγέλλει στην εφημερίδα «Πελοπόννησος », δεν την βοηθά και αρνείται να την στηρίξει οικονομικά.

Ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Σβόλης της παράταξης «Παπαδημάτου» είχε ενδιαφερθεί και ζητήσει από τον Δήμο οικονομική ενίσχυση 3.000 ευρώ, προκειμένου να γίνει η μετακόμιση και να δοθούν 3 ενοίκια μπροστά, για να μείνουν αλλού. Ο Δήμος όμως αρνήθηκε. «Εχουν κωδικό για βοηθήματα, έχουν μέσα 90.000 ευρώ και δεν έχουν δώσει ούτε 1 ευρώ. Δεν έχουν βοηθήσει καμία άπορη οικογένεια» καταγγέλλεται.

«Η οικογένεια είναι στον δρόμο. Εχω μιλήσει με το Γραφείο του Πρωθυπουργού, έχει παρέμβει ο γγ κατά της Φτώχειας και του είπαν από τον Δήμο να μείνει στην Στέγη Αστέγων. Λένε ότι της έχουν διαγράψει τα χρέη στην ΔΕΥΑΠ, αλλά λένε και σ’ αυτό ψέματα. Εχει ανεξόφλητο μεγάλο λογαριασμό και εκεί. Δεν υπάρχει καμία βοήθεια από τον Δήμο. Δεν ζητούσαμε λεφτά από την τσέπη τους. Αντί να δώσουμε σε πανηγύρια και πολιτιστικό σύλλογο 5.000 ευρώ για σουβλάκια, να δώσουμε 3.000 € σε μία οικογένεια, να μπορέσει να επιβιώσει. Εχω τα τιμολόγια. Ο κ. Πελετίδης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την έξωση που θα γίνει την Παρασκευή» δηλώνει ο κ. Κανελλόπουλος.

Ποια είναι η οικογένεια

Η 53χρονη Μαρία Α. ζει στο σπίτι στου Ψάχου με την 16χρονη κόρη της , η οποία μάλιστα πήρε και υποτροφία και τον Αύγουστο αναχωρεί για ΗΠΑ όπου θα διαμείνει 1 χρόνο. Ο ΑμεΑ γιος της κατάφερε να μπει σε πρόγραμμα εργασίας με σύμβαση, στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» και περιμένει, πώς και πώς, να ξεκινήσει δουλειά. Η μικρότερη κόρη της οικογένειας, 14 ετών, ζωγραφίζει υπέροχα, μαγεύοντας τους πάντες με τις εικόνες που δημιουργεί.

Το δράμα μονογονεϊκής πολύτεκνης οικογένεια με ΑμεΑ – Εγκαταλείπει σήμερα το σπίτι της – Εκπλειστηριάστηκε για χρέη σε ΔΕΚΟ

Δυστυχώς όμως σήμερα η οικογένεια θα πρέπει να εγκαταλείψει το σπίτι, αφού το πρωί θα έλθει αντιμέτωπη με Δικαστικό Επιμελητή. Το σπίτι είχε αγοραστεί λίγο πριν την κρίση. Εκείνη την χρονιά όμως. ο σύζυγός της έμεινε άνεργος. Η Μαρί Α. ήρθε αντιμέτωπη με δόσεις για 110.000 ευρώ. Εργαζόταν σε λάντζα, αλλά δεν τα κατάφερνε.


Στο πλευρό της και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών Θάνος Ζούπας, ο οποίος είχε πετύχει, με νομικά μέσα, αρκετές… εξάμηνες παρατάσεις. Πλέον όμως δεν υπάρχει ελπίδα.

Ο Δήμος Πατρέων δεν εντάχθηκε στο Πρόγραμμα για Αστέγους!


Τον περασμένο Φεβρουάριο η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, είχε δηλώσει: «Καταπολεμούμε την αστεγία»! Αφορμή γι’ αυτό είχε σταθεί η επέκταση του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία», από 14 σε 43 Δήμους όλης της χώρας. Το πρόγραμμα καλύπτει για δύο χρόνια τα έξοδα ενοικίου, οικοσκευής και ΔΕΚΟ, ενώ για έναν χρόνο καλύπτει τον μισθό και τις εργοδοτικές εισφορές των αποδεδειγμένα ευάλωτων συμπολιτών μας. Είναι ένα πρόγραμμα που αποτελεί συνέχεια και βελτίωση δύο προηγούμενων πιλοτικών προγραμμάτων για την επανένταξη αστέγων, που είχαν ισχύσει από το 2014.

Όμως, ο Δήμος Πατρέων, δεν έχει ενταχτεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την απάντηση που έλαβε ο συνδικαλιστής Θεόδωρος Κανελλόπουλος, όταν ρώτησε εγγράφως αν η 53χρονη γυναίκα μπορούσε να τύχει ειδικής μεταχείρισης, στο πλαίσιο αυτού του συγκεκριμένου προγράμματος για αστέγους.

Πηγή

ΕλλάδαΤο δράμα μονογονεϊκής πολύτεκνης οικογένεια με ΑμεΑ – Εγκαταλείπει σήμερα το σπίτι...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη της 48χρονης -Στη λίμνη επικεντρώνονται οι έρευνες

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη της 48χρονης γυναίκας...

100 Χρόνια Τάκης Μηλιάδης: Ο πάντα απελπισμένα ερωτευμένος Σεβαλιέ της Ελλάδας και το τραγικό φινάλε του

Τάκης Μηλιάδης- Ταλαντούχος, πολυσύνθετος, χαρισματικός, πνευματώδης και το κυριότερο ένας καλός και ευγενικός άνθρωπος. Α, και ένας αθεράπευτος "προσκυνητής" του έρωτα, των γυναικών.

Ρεύμα, πετρέλαιο ή φυσικό αέριο- Ποια επιλογή είναι η πιο συμφέρουσα το φετινό χειμώνα

Πώς διαμορφώνεται το νέο τοπίο στην ενεργειακή αγορά μετά...

Μοίρασε τη δημοσίευση:
Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα