Το Κόκκινο Ποτάμι: Ξυπνά μνήμες και επιβραβεύεται(φώτο)

Το κοινό έχει αγκαλιάσει το Κόκκινο Ποτάμι, μια σειρά που μιλά για την τραγική ιστορία του ποντιακού ελληνισμού όπως πραγματικά έγινε.

 

 

Το Κόκκινο Ποτάμι ξυπνά μνήμες γιατί μιλά στην καρδιά όχι μόνο των Ποντίων αλλά και όλων των Ελλήνων που δείχνουν ότι «διψούν» για ιστορικά σήριαλ. Και μάλιστα με την ιστορία όπως την έγραψαν οι Πόντιοι μέσα από πραγματικές μαρτυρίες και αναμνήσεις όσων επέζησαν από τις σφαγές, τις κακουχίες, την εξόντωση.

Επίσης η συγκυρία είναι ευνοϊκή λόγω της τούρκικης εισβολής στην Συρία και τις επιθέσεις κατά των Κούρδων που γεννούν αρνητική διάθεση προς την γείτονα χώρα.
Πάντως δεν θα με εκπλήξει προσωπικά αν υπάρξουν σιγά σιγά αντιδράσεις τόσο από το τουρκικό κράτος όσο και από καλοθελητές των τουρκικών συμφερόντων στην Ελλάδα και ειδικότερα στα ελληνικά media.

Κοντά 2 εκ. τηλεθεατέςΗ δραματική σειρά του OPEN σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη κατέγραψε νέα άνοδο στους πίνακες τηλεθέασης, καταγράφοντας μέσο όρο 34.9% στο δυναμικό κοινό (18-54 ετών), καταγράφοντας πρωτιά στη ζώνη μετάδοσής της, με διαφορά 11,5 μονάδες από το δεύτερο κανάλι.

Το Κόκκινο Ποτάμι παρακολούθησαν κατά μέσο όρο περισσότεροι από 1.500.000 τηλεθεατές, ενώ κατά τη διάρκεια μετάδοσης της σειράς ο αριθμός των τηλεθεατών ξεπέρασε τους 1.800.000.

Το #KokkinoPotami ήταν νο1 trend στο ελληνικό twitter για μία ακόμα φορά, με πλήθος μηνυμάτων που υπογράμμιζαν την ιστορική διάσταση της σειράς, καθώς μέχρι σήμερα ο διωγμός των Ελλήνων του Πόντου δεν είχε παρουσιαστεί από την τηλεόραση ή τον κινηματογράφο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρώτο διπλό επεισόδιο της σειράς Το Κόκκινο Ποτάμι που προβλήθηκε στις 6 Οκτωβρίου την περασμένη εβδομάδα είχε 453.000 προβολές on demand μέσα από τις πλατφόρμες του OPEN TV.

 

Πηγή thessnews.gr

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *