Πόσες φορές δεν έχετε αναζητήσει φυσικές λύσεις για την περιποίηση του δέρματός σας αποφεύγοντας τα προϊόντα του εμπορίου; Ίσως να εκπλαγείτε, λοιπόν, όταν ακούσετε ότι ένα από τα καλύτερα μέρη στο σπίτι για να αναζητήσετε την επόμενη αγαπημένη σας ενυδατική κρέμα είναι η κουζίνα σας.

 

Ναι, πολύ σωστά διαβάσετε. Και το προϊόν στο οποίο αναφερόμαστε δεν είναι άλλο από το ελαιόλαδο.

Εκτός, λοιπόν, από τη μαγιονέζα, τα αβγά, την ζάχαρη και το αβοκάντο, ακόμη ένα προϊόν της κουζίνας σας αποδεικνύεται θαυματουργό για την περιποίηση του δέρματός σας.

Ιδαιτέρως ωφέλιμο για το δέρμα, το ελαιόλαδο είναι αντιοξειδωτικό, αποτρέποντας έτσι την οδείδωση του δέρματος και ταυτόχρονα την πρόωρη γήρανση και την φθορά του από τον ήλιο.

Αν και η πραγματική «διατροφή» για το δέρμα μας προέρχεται από τις τροφές που καταναλώνουμε, η εξωτερική χρήση του ελαιόλαδου μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα γι αυτό. Για παράδειγμα είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, D, E και K, καθεμία από τις οποίες ωφελεί το δέρμα με τον δικό της τρόπο.

Σημαντικότερη όλων για το δέρμα, ωστόσο, η δράση της βιταμίνης Ε, η οποία είναι ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό, προστατεύοντας το δέρμα κυρίως από βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα και ενδεχομένως να προκαλέσουν ακόμη και καρκίνο. Επίσης, σύμφωνα με τους ειδικούς, η βιταμίνη Ε βοηθάει και στην αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων όπως το έκζεμα ή η ψωρίαση.

Οι αντιβακτηριακές ιδιότητες του ελαιόλαδου βοηθούν στην απομάκρυνση των βακτηρίων από το δέρμα και μπορεί να αποδειχθούν ευεργετικές για τη θεραπεία λοιμώξεων του δέρματος.


Έτσι, το ελαιόλαδο, και καλύτερα το έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πραγματική ενυδατική κρέμα για το δέρμα. Προσοχή, ωστόσο, θα πρέπει να αποφεύγετε τα χαμηλότερης ποιότητας ελαιόλαδα.

Λίγες σταγόνες ελαιόλαδου, λοιπόν, είναι αρκετές για να περιποιηθείτε το δέρμα σας. Η αλόγιστη χρήση του πρέπει να γνωρίζετε ότι οδηγεί σε φραγμένους πόρους και μπορεί να προκαλέσει ακόμη και ακμή σε ορισμένους τύπους δέρματος.

 

πηγή newsbeast.gr

Views: 30