Στο έργο του Tim O’Brien, o Τζο Μπάιντεν εμφανίζεται στο προεδρικό γραφείο στον Λευκό Οίκο να κοιτάζει σκεπτικός έξω από τα παράθυρα, ενώ τα χρώματα που έχουν επιλεχθεί παραπέμπουν σε φωτιά, παραπέμποντας προφανώς στις ταραχές της 6ης Ιανουαρίου

Στην πρώτη ημέρα του Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο και την κληρονομιά που παραλαμβάνει από τον προκάτοχό του, Ντόναλντ Τραμπ, είναι αφιερωμένο το εξώφυλλο του περιοδικού TIME που έχει φιλοτεχνηθεί από τον αμερικανό καλλιτέχνη Tim O’ Brien.

Στο έργο του Tim O’Brien, o Τζο Μπάιντεν εμφανίζεται στο προεδρικό γραφείο στον Λευκό Οίκο να κοιτάζει σκεπτικός έξω από τα παράθυρα, ενώ τα χρώματα που έχουν επιλεχθεί παραπέμπουν σε φωτιά, παραπέμποντας προφανώς στις ταραχές της 6ης Ιανουαρίου, στο Καπιτώλιο.

Επίσης, διακρίνεται το Οβάλ Γραφείο να έχει υποστεί ζημιές, οι κουρτίνες να είναι σκισμένες, και αναρίθμητες στοίβες με χαρτιά βρίσκονται στο πάτωμα.

Επίσης, junk food έχει χυθεί στο γραφείο, ενώ στο χώρο βρίσκονται ένα κόκκινο καπέλο ΜΑGA και μία ντουντούκα, που παραπέμπει σε ένα από τα αντικείμενα που έφερε μαζί του ο Jake Angeli, ο οποίος πριν δύο εβδομάδες εισέβαλε στο Καπιτώλιο μαζί με υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ.

«Λίγο πριν το μεσημέρι της 20ης Ιανουαρίου, ο Joseph Robinette Biden jr. έβαλε το χέρι του πάνω στη Βίβλο και ορκίστηκε να τηρεί το Σύνταγμα, ως ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ» γράφει το εμβληματικό περιοδικό.

«Ήταν το πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της αποκατάστασης κάποιας κανονικότητας σε μια κλονισμένη δημοκρατία. Ο προκάτοχός του, έπειτα από δύο μήνες προσπαθειών να μείνει στην εξουσία ανατρέποντας τη λαϊκή βούληση, είπε στους Αμερικανούς “να έχετε μια καλή ζωή” και απέφυγε την τελετή ορκωμοσίας. Το Καπιτώλιο ήταν σχεδόν άδειο, λόγω του φόβου βίας. Τα λόγια του Μπάιντεν ακούστηκαν σε μια πρωτεύουσα σε lockdown, «φρούριο» υπό τη φύλαξη 25.000 μελών της Εθνοφρουράς. Ήταν σαν ορκωμοσία σε καιρό πολέμου» γράφει το ΤΙΜΕ.


Πηγή: makthes.gr

Views: 192