30.5 C
Serres

Τον σημαντικό ρόλο της Εκκλησίας υπογράμμισε η ΠτΔ στην επικοινωνία της με Ιερώνυμο – Αναστάσιο

Date:

Επικοινωνίας με τους προέδρους Μάλτας και Ιρλανδίας για προσφυγικό και κορονοϊό

 

 

Τον σημαντικό ρόλο της Εκκλησίας στην ενθάρρυνση και καθοδήγηση του ποιμνίου εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, υπογράμμισε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την επικοινωνία της με τους αρχιεπισκόπους Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, και Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας, Αναστάσιο.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε για τη στήριξη που προσφέρουν στους πιστούς τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε, τονίζοντας το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της Εκκλησίας για την ενθάρρυνση και την καθοδήγηση του ποιμνίου εν μέσω πανδημίας. Παράλληλα, η κ. Σακελλαροπούλου ευχήθηκε στους δυο ιεράρχες το φετινό Πάσχα να αποτελέσει την αφετηρία για την επούλωση των πληγών της ανθρωπότητας και την Ανάστασή της μέσα από το φως.

 

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε στις δύσκολες ώρες που βιώνει η ανθρωπότητα λόγω του κορονοϊού, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να χάνουμε την ελπίδα και την πίστη μας.

Ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος επισήμανε πόσο επίκαιρο είναι το μήνυμα της Μεγάλης Εβδομάδας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η πανανθρώπινη συστράτευση αλληλεγγύης θα νικήσει την πανδημία και τις παρενέργειές της.

Προσφυγικό η επόμενη ημέρα του κορονοϊού στο επίκεντρο της συζήτησης με Βέλα και Χίγκινς

Επίσης, η επόμενη ημέρα της πανδημίας και ο τρόπος αντιμετώπισης της προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας, που είχε νωρίτερα σήμερα η Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τους προέδρους της Μάλτας, Τζόρτζ Βέλα, και της Ιρλανδίας, Μάικλ Χίγκινς, προκειμένου να τους ευχαριστήσει για τις επιστολές αλληλεγγύης που της απέστειλαν, λόγω της πανδημίας COVID-19.
Κατά τη συνομιλία τους, τόσο η κ. Σακελλαροπούλου όσο και ο κ. Βέλα έδωσαν έμφαση στην ανάγκη προσεκτικής εξόδου από την περίοδο περιορισμών που ισχύουν προς αποτροπή εξάπλωσης του ιού. Παράλληλα, συμφώνησαν ότι η επόμενη ημέρα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη για όλες τις χώρες, καθώς η πανδημία, πέραν της βίαιης αλλαγής της καθημερινότητας των πολιτών, έχει επηρεάσει καίριους τομείς της οικονομίας.

Ως προς την προσφυγική/μεταναστευτική κρίση, που αποτελεί πηγή ανησυχίας και για τις δύο χώρες, κοινή ήταν η διαπίστωση περί ανάγκης συνεργασίας, αλληλεγγύης και επιμερισμού ευθύνης μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Ιρλανδός πρόεδρος συμφώνησαν επίσης ότι η επόμενη ημέρα της πανδημίας, θα διαφέρει πολύ από την εποχή προ κορονοϊού και ότι η κοινή δοκιμασία που βιώνουμε σήμερα αποτελεί και μια ευκαιρία συλλογισμού και προβληματισμού για τα καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης.

Επιπροσθέτως, οι δύο πρόεδροι εξήραν τη δύναμη και την ατομική ευθύνη των πολιτών που συμμορφώθηκαν με τους πρωτόγνωρους περιορισμούς, ενώ εξέφρασαν την πεποίθηση τους για συνέχιση της κοινής προσπάθειας με θετικό πνεύμα, αλληλεγγύη και αισιοδοξία.

Τέλος, για την προσφυγική/μεταναστευτική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας, ο κ. Χίγκινς εξέφρασε την αλληλεγγύη του και τόνισε την ανάγκη εκπόνησης κοινής ευρωπαϊκής απάντησης τόσο σε αυτό το ζήτημα, όσο και σε άλλες -καίριας σημασίας- σύγχρονες προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή.

ΠολιτικήΤον σημαντικό ρόλο της Εκκλησίας υπογράμμισε η ΠτΔ στην επικοινωνία της με...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Άρθρο Χατζηβασιλείου στην εφημερίδα Manifesto: Τουρκικοί σχεδιασμοί στην Ανατολική Μεσόγειο

Τελικά, το τουρκικό γεωτρύπανο κινείται στα όρια της τουρκικής...

Στην Παναγία Σουμελά Ημαθίας ο Πρόεδρος της Πατριωτικής Ενώσεως κ. Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

Στον Ιερό Ναό της Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά Βεροίας...

Ν. Ηλιόπουλος: Το καθεστώς Μητσοτάκη θα απολογηθεί

«Το καθεστώς Μητσοτάκη έχει καταφέρει η χώρα να διασύρεται...