- Διαφήμιση -

Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών: Οι πιέσεις στην ελευθερία της γλώσσας και της θρησκείας κατά των ανθρώπων είναι απαράδεκτες

Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών: Οι πιέσεις στην ελευθερία της γλώσσας και της θρησκείας κατά των ανθρώπων είναι απαράδεκτες

Ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη με επίκεντρο τη Θράκη

Επίσκεψη στην Ελλάδα με επίκεντρο τη Θράκη πραγματοποιεί από το πρωί της Τετάρτης (5/5) ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν.

Ο Τούρκος αξιωματούχος όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επισκέφθηκε το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη και επίσης το Γενί Τζαμί, ενώ με βάση το πρόγραμμα αναμένεται να ξεναγηθεί στα αξιοθέατα της Άνω Πόλης.

Σε ανάρτησή του στο Τwitter, από τη Θεσσαλονίκη ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν ανέφερε: «Συναντήθηκα με εκπροσώπους της Τουρκικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης. Πιέσεις, περιορισμοί στην ελευθερία της γλώσσας, της θρησκείας και της λατρείας κατά των ανθρώπων μας είναι απαράδεκτες. Είμαστε πάντα κοντά στους δικούς μας ανθρώπους που διατηρούν την ταυτότητα και τη θρησκεία τους απέναντι σε κάθε αντιξοότητα. Ξεκινήσαμε την επίσκεψή μας στους δικούς μας ανθρώπους στην Ελλάδα από το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτή της Δημοκρατίας μας. Εργαζόμαστε ώστε να είμαστε πρωτοπόροι στην ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή μας, υπό το μότο “ειρήνη στο σπίτι μας, ειρήνη στον κόσμο”».

Με βάση το πρόγραμμα που έχει γίνει γνωστό, το απόγευμα ο κ. Κιράν θα μεταβεί στην Κομοτηνή, όπου θα έχει επαφές και συναντήσεις με φορείς της μουσουλμανικής μειονότητας, αύριο θα επισκεφθεί την Ξάνθη (πρωί) και το μεσημέρι θα πάει στο Διδυμότειχο, όπου θα ξεναγηθεί στο τέμενος του Βαγιαζήτ, που τελεί σε φάση επισκευής των ζημιών που προκλήθηκαν παλαιότερα από πυρκαγιά.

Από εκεί θα επιστρέψει οδικώς στην Τουρκία.

Πηγή ΑΠΕ

- Διαφήμιση -Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Exit mobile version