Τσέρνομπιλ: Γέμισε το instagram με φωτογραφίες στην απαγορευμένη ζώνη

Μια νέα, πολύ επικίνδυνη, μόδα δημιούργησε η νέα -άκρως- επιτυχημένη σειρά «Chernobyl» που εξιστορεί το πυρηνικό ατύχημα που έλαβε χώρα στις 26 Απριλίου του 1986, στον αντιδραστήρα Νο. 4 του Πυρηνικού Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας.

 

Με περισσότερες από 20.000 αναρτήσεις, ήδη, με το hashtag #ExclusionZone στο Instagram γίνεται η νέα «μόδα» που κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος.

 

 

  

Πρόκειται για τις… εκδρομές από επίδοξους «influencers» του Διαδικτύου στην εν λόγω περιοχή, η οποία κρίθηκε ακατάλληλη και επικίνδυνη για τους ανθρώπους, προκειμένου να φωτογραφηθούν εκεί, μετατρέποντας ουσιαστικά έναν «κρανίου τόπο»-σύμβολο της ανθρώπινης τραγωδίας, σε ιδανικό προορισμό με σκοπό τη συλλογή των… likes!

Η μετατροπή της περιοχής γύρω από το Τσέρνομπιλ σε ένα «ιδιότυπο» θέρετρο επικίνδυνου τουρισμού δεν είναι κάτι καινούργιο. Τον τελευταίο μήνα, ωστόσο, και μετά την παγκόσμια απήχηση της ομώνυμης μίνι σειράς του HBO, έχει καταγραφεί αύξηση 40% της τουριστικής κίνησης -και αυτό, μολονότι ακόμα και σήμερα το έδαφος και η ατμόσφαιρα παραμένουν άκρως επικίνδυνα για τους ανθρώπους.

Πηγή: in.gr

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *