Στους λόγους για τους οποίους περιόρισε τις δημόσιες εμφανίσεις του, αναφέρθηκε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, το απόγευμα της Τρίτης, διαβεβαιώνοντας ότι “ούτε εγκαταλείψαμε την προσπάθεια, ούτε εσάς”.

 

 

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, “τον τελευταίο καιρό έχω κρατήσει μία απόσταση από δημόσιες εμφανίσεις. Όχι γιατί δεν ενδιαφέρομαι για την ενημέρωσή σας. Έχουμε επικεντρωθεί με την ομάδα των επιστημόνων της επιτροπής μας στη βαθύτερη ανάλυση των στοιχείων, των επιστημονικών δεδομένων για την πορεία του ιού, στις νεότερες εξελίξεις που αφορούν τη θεραπευτική και τα εμβόλια για τον ιό, με αδιάκοπη καθημερινή και πολύωρη εργασία”.

Διευκρίνισε στη συνέχεια ότι “ειδικές υποομάδες της επιτροπής μας ανανέωσαν τα κριτήρια για τα τεστ, για τις θεραπευτικές οδηγίες, οι οποίες περιλαμβάνουν φάρμακα όπως η ρεμστεμιβίρη και η δεξαμεθαζόνη, επεξεργαζόμαστε τα καλύτερα δυνατά επιδημιολογικά δεδομένα για την παρακολούθηση της νόσου, τον συντονισμό της παρουσίασης της πληροφορίας και τη συνεχή εκτίμηση κινδύνου σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και τον υφυπουργό, με τον ΕΟΔΥ και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς”.

 

Επίσης, τόνισε, σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Εμβολίων, μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων συμμετέχουν με διαφάνεια στις συζητήσεις που αφορούν τα εμβόλια που είναι σε κλινικές δοκιμές. “Ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο θα μας βγάλει απ’ αυτή την κρίση”, είπε.

Έτσι, συμπλήρωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, “άλλοι συνάδελφοι από την Επιτροπή αναλαμβάνουν κατά καιρούς τον ρόλο της ενημέρωσής σας ώστε όλη η δουλειά να συνεχίζεται αδιάλειπτα με κοινό γνώμονα τη σωστή πληροφόρηση βασισμένη στη γνωστή, επιστημονική αλήθεια. Ούτε εγκαταλείψαμε την προσπάθεια, ούτε φυσικά εσάς”.


“Εισηγούμαστε με ουδέτερο πνεύμα και χωρίς διακρίσεις στην πολιτική ηγεσία, η οποία παίρνει δύσκολες αποφάσεις με μεγάλη αβεβαιότητα”, είπε και συμπλήρωσε ότι “όπου παραστεί η ανάγκη τρέχουμε”, ενώ υπενθύμισε τη συμμετοχή του στις τηλεδιασκέψεις με τον πρωθυπουργό. Η ενημέρωση όλων σας είναι απαραίτητη και γι’ αυτό κρίθηκε σκόπιμο και επανήλθε με άλλους επιστήμονες και όποτε κρίνεται απαραίτητο θα εμφανίζομαι και εγώ, υπογράμμισε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

 

Πηγή enikos.gr

Views: 22