30.8 C
Serres

Τζ. Πάιατ: Η κυβέρνηση ΝΔ στην Ελλάδα έκανε σε 12 μήνες όσα δε έγιναν σε 12 χρόνια (φωτο+video)

Date:

Τα παλαιά Δημοτικά Σφαγεία, στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, εκεί όπου ήδη διαμορφώνεται το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Καινοτομίας της Cisco, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

 
 
Εκεί τον υποδέχθηκαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Gregory Fleger, ο Γενικός Διευθυντής της Cisco για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, Αντώνης Τσιμπούκης καθώς και η Προϊσταμένη του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.
Ο κ. Πάιτ αρχικά αναφέρθηκε στη γεωγραφική σημασία της Θεσσαλονίκης καθώς και στα Πανεπιστήμια τα οποία διαθέτει. Έπειτα, αναφερόμενος στην κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, υποστήριξε πως μέσα σε 12 μήνες έκανε όλα όσα δεν έγιναν τα τελευταία 12 χρόνια.
Στη συνέχεια ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα ξεναγήθηκε στο εσωτερικό του Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Καινοτομίας της Cisco δίνοντας συγχαρητήρια στον κ. Ζέρβα για την άμεση δράση του σε αυτό το έργο.
Εκπρόσωπος της Cisco ανέλυσε περιγραφικά στον κ. Πάιατ πως θα διαμορφωθεί ο χώρος το επόμενο διάστημα και σημείωσε ότι στο εσωτερικό θα υπάρχουν και κάποιες καλλιτεχνικές δράσεις για τους επισκέπτες του Κέντρου. Μάλιστα, όπως είπε, στόχος της εταιρείας στην Ελλάδα, είναι το Κέντρο αυτό να είναι επισκέψιμο από μαθητές σχολείων όλων των βαθμίδων για να έχουν μια ολοκληρωμένη ιδέα για την τεχνολογία.
Σε δηλώσεις του, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, σημείωσε πως είναι “μεγάλη ευχαρίστηση να βρίσκομαι ξανά στη Θεσσαλονίκη με τον κ. Ζέρβα. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς δεδομένου όλων αυτών που έχει καταφέρει πως βρίσκεται στη θέση του δημάρχου μόλις εννιά μήνες”, είπε.
Ο ίδιος, μάλιστα, υπογράμμισε πως ως κυβέρνηση των ΗΠΑ “παραμένουμε δεσμευμένοι στο να βοηθήσουμε στην εξέλιξη της Θεσσαλονίκης σε ένα σημαντικό κόμβο τεχνολογίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη”, δήλωσε.

Ο κ. Πάιατ κατέληξε λέγοντας πως “είναι υπέροχο να φυτεύεις τέτοιους σπόρους και έπειτα να μπορείς να τους δεις να μεγαλώνουν” και ευχαρίστησε τον πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, η θητεία του οποίου ολοκληρώνεται το επόμενο χρονικό διάστημα.

 
Κωνσταντίνος Ζέρβας: Την επόμενη Πέμπτη τα πρώτα μαθήματα ρομποτικής σε μαθητές
Σε μια εβδομάδα πρόκειται να ξεκινήσει η λειτουργία του Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Καινοτομίας της Θεσσαλονίκης, με μαθήματα ρομποτικής για μαθητές οι γονείς των οποίων εργάζονται, τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.
“Χαιρόμαστε πολύ σήμερα που τον υποδεχόμαστε στην υλοποίηση αυτού του τόσου σημαντικού σχεδίου για την πόλη μας και τα Βαλκάνια. Στόχος μας είναι να δουλέψει άμεσα. Την ερχόμενη Πέμπτη, θα εγκαινιαστεί, με τα πρώτα μαθήματα ρομποτικής για μαθητές”.
Ο κ. Ζέρβας σημείωσε πως παράλληλα με τα μαθήματα ρομποτικής, θα ξεκινήσουν σεμινάρια για άνεργους συμπολίτες μας.
Από την πλευρά της, η Προϊσταμένη του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, έκανε λόγω για μία πολύ γρήγορη πορεία υλοποίησης μίας πρωτοβουλίας, “η οποία μεσω της Cisco και του δημάρχου Θεσσαλονίκης πήρε άμεσα σάρκα και οστά. Εμείς μιλάμε με έργα και όχι με λόγια”, σημείωσε.
Η ίδια, είπε, πως είναι μεγάλη τιμή που ο πρέσβης της Αμερικής “ήρθε να δει την πρόοδο των εργασιών ενός κέντρου που θα δώσει σε όλα τα Βαλκάνια μία νέα πνοή”.
Τέλος, ο Γενικός Διευθυντής της Cisco σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Αντώνης Τσιμπούκης, ανέφερε ότι τα επίσημα εγκαίνια του Κέντρου θα γίνουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. “Θα φέρουμε την τεχνολογία κοντά στον κόσμο”, είπε.


unnamed file 125 1 2 16 8 3 7 2

ΠολιτικήΤζ. Πάιατ: Η κυβέρνηση ΝΔ στην Ελλάδα έκανε σε 12 μήνες όσα...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε επί της Αρχής, των άρθρων και...

«Ουδέποτε συναντηθήκαμε με τον Κασσελάκη» λέει η ΑΔΕΔΥ – Η δήλωση του υποψήφιου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Διαψεύδει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο η Εκτελεστική Επιτροπή...

Κυρ. Μητσοτάκης στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ: Παγκόσμια συμμαχία για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης

Για τη δημιουργία μιας παγκόσμιας συμμαχίας για την αντιμετώπιση...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα