9.5 C
Serres

Β.Κικίλιας: Ψήφος εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό η διεξαγωγή στη χώρα μας, του 12ου Συνεδρίου της Selectour

Date:

Ως ψήφος εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό μεταφράζεται η διεξαγωγή του 12ου Συνεδρίου της Selectour, των Γάλλων τουριστικών πρακτόρων, στην Ελλάδα τονίζει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στο πλαίσιο του συνεδρίου, που λαμβάνει χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών με τη συμμετοχή 400 και πλέον συνέδρων.

Από το βήμα του συνεδρίου ο κ. Κικίλιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την διεξαγωγή του αναφέροντας τα εξής:

«Είναι μεγάλη μας τιμή η διεξαγωγή του συνεδρίου στην πρωτεύουσα της χώρας, σε μια νέα εποχή για τον τουρισμό. Είναι μεγάλη μας τιμή γιατί οι δεσμοί της Ελλάδας με τη Γαλλία είναι ιστορικοί, είναι ισχυροί και πολυεπίπεδοι».

Απευθυνόμενος στα διευθυντικά στελέχη του ιστορικότερου και μεγαλύτερου δικτύου πρακτόρων στη Γαλλία, όπως ανέφερε ο υπουργός, τόνισε ότι η Αθήνα είναι μία από τις γοητευτικότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης. «Αυτήν την πόλη για να την γνωρίσεις και να την αγαπήσεις, πρέπει να την περπατήσεις. Μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο της είναι αρκετή για να το νιώσετε.

Μια πόλη κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού που συνεχίζει όμως και παράγει σύγχρονο πολιτισμό. Ένα ανοιχτό βιβλίο που το “διαβάζουν” καθημερινά 5.000.000 κάτοικοί της και εκατομμύρια ακόμα αναγνώστες-επισκέπτες που γοητεύονται από τις “σελίδες της”», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε αναφέροντας τα εξής:

«”Ώστε όλα αυτά υπάρχουν, όπως ακριβώς μάθαμε στο σχολείο”, είχε πει ο Φρόιντ βλέποντας την Ακρόπολη για πρώτη φορά, όταν ήταν 48 ετών. Δεν ήθελε να πιστέψει ότι είχε την καλή τύχη να βρεθεί στην Αθήνα, όπως εξηγούσε σε ηλικία ογδόντα ετών, το 1936, σε ανοιχτή επιστολή προς τον Γάλλο συγγραφεά Ρομέν Ρολάν».

Στην παρέμβασή του ο κ. Κικίλιας εξέφρασε την πίστη ότι μετά από αυτό το συνέδριο και την εμπειρία που θα έχουν αποκομίσει οι σύνεδροι από την Αθήνα, η πρωτεύουσα θα είναι ο επόμενος απόλυτος προορισμός city break όλο τον χρόνο και κυρίως off season, όπως είπε και υπενθύμισε ότι οι Γάλλοι μας τίμησαν και μας τιμούν με την επιλογή τους ως προορισμό των θερινών και όχι μόνο διακοπών τους, καθώς οι αφίξεις ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2019. Ο κ. Κικίλιας εξέφρασε εξάλλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την ελπίδα ότι και τη νέα τουριστική χρονιά η Ελλάδα θα είναι πρώτη στην προτίμησή τους για διακοπές. Μάλιστα οι Γάλλοι ανακαλύπτουν όλα τα τουριστικά προϊόντα της Ελλάδας πέραν του μοντέλου ήλιος και θάλασσα.

Τέλος ο κ. Κικίλιας στάθηκε στην εθνική στρατηγική για τον τουρισμό, υπογραμμίζοντας ότι αυτή έχει στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε όλη την ελληνική επικράτεια, σε όλους τους προορισμούς περισσότερο ή λιγότερο ανεπτυγμένους.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ

ΠολιτικήΒ.Κικίλιας: Ψήφος εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό η διεξαγωγή στη χώρα μας, του...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ν. Ανδρουλάκης: «Να δώσουμε ξανά σιγουριά στην κοινωνία ότι κανείς δεν μένει πίσω»

«Το τρίπτυχο 'οικονομική ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και προστασία περιβάλλοντος'...

Συμφωνήθηκε αύξηση των αεροπορικών πτήσεων από Σαουδική Αραβία προς Ελλάδα

Σειρά επαφών και συναντήσεων με leaders της παγκόσμιας τουριστικής...

Θ. Πλεύρης: Αναστέλλεται από 1ης Ιανουαρίου το μέτρο για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Αναστέλλεται από 1η Ιανουαρίου του 2023 το μέτρο για...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα