Βεσυρόπουλος: Έρχονται αυστηρότερες ποινές για επιθέσεις σε εφοριακούς(video)Αυστηρότερες ποινές για τις βιαιοπραγίες εναντίον ελεγκτών της εφορίας προανήγγειλε με δήλωσή του ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

 

Με αφορμή το νέο περιστατικό επίθεσης σε εφοριακούς στη Βόρεια Ελλάδα οι οποίοι έκαναν έλεγχο σε κέντρο διασκέδασης την ώρα γαμήλιου γλεντιού η ΑΔΕΔΥ, η συνδικαλιστική ηγεσία των δημοσίων υπαλλήλων άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για πρόθεση διάλυσης των ελεγκτικών μηχανισμών.

 

Ο κ. Βεσυρόπουλος απάντησε ότι όχι μόνο δεν διαλύονται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί αλλά και ότι ενισχύονται και θωρακίζονται με νέο θεσμικό πλαίσιο προστασίας από επιθέσεις εναντίον των ελεγκτών. Η δήλωση του υφυπουργού έχει ως εξής:

 


“Η ανακοίνωση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ για τις επιθέσεις που δέχονται υπάλληλοι της ΑΑΔΕ, δυστυχώς   αναπαράγει   ανακριβείς   διαδόσεις   περί   δήθεν   επικείμενης   κατάργησης   των φοροελεγκτικών μηχανισμών.

Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές, από τις 18 Ιουλίου,  ότι όχι μόνο δεν καταργούνται αλλά ενισχύονται ακόμα περισσότερο οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, όπως το ΣΔΟΕ και το ΣΕΠΕ.

Επιπρόσθετα   θεσμοθετείται   η   αυτονομία   τους   και   η   απεξάρτησή   τους   από   κομματικά   ή κυβερνητικά δεσμά αφού θεσμοθετούνται θέσεις Γενικών Διευθυντών, από την ιεραρχία της διοίκησης, που θα επιλέγονται με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία και θα προΐστανται των ελεγκτικών υπηρεσιών, έχοντας πλήρη ανεξαρτησία στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα. Από την ανακοίνωση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ κρατάμε μόνο την καταδίκη των επιθέσεων που δέχονται οι υπάλληλοι της ΑΑΔΕ.

Απέναντι σε  αυτές  τις πράξεις   βίας και ανομίας θα  είμαστε  αμείλικτοι. Επίκειται  ήδη,  σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η αυστηροποίηση των ποινών για όσους ασκούν βία εναντίον δημοσίων υπαλλήλων κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους”

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *