Βόλος: Άνδρας επιτέθηκε με βενζίνη σε γνωστή γυμνάστριαΑνησυχία επικρατεί στο γυναικείο κυρίως πληθυσμό του Βόλου από το τελευταίο περιστατικό ρίψης βενζίνης σε γνωστή γυμνάστρια από έναν άνδρα που τα τελευταία δύο χρόνια έχει επιτεθεί σε τουλάχιστον ακόμη πέντε γυναίκες ενώ έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης έπειτα από μηνύσεις εναντίον του, ενώ έχει νοσηλευτεί στην ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου.

Το περιστατικό με τη γυμνάστρια συνέβη στις 18 Αυγούστου με τη ίδια τη γυναίκα να αναφέρει ότι δέχθηκε την επίθεση και την απέφυγε, καθώς μπήκε στο ταξί που είχε καλέσει στην οδό Ιάσονος με Κουμουνδούρου στο κέντρο της πόλης.

Ο 37χρονος άνδρας είναι γνωστός στις Αρχές και στην πόλη του Βόλου ως «Κάμελ». Ήταν στη φυλακή γιατί το 2018, είχε περιλούσει με βενζίνη ένα 20χρονο κορίτσι. Όμως πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι στο χαρτί της αποφυλάκισής του, άρχισε ξανά τις επιθέσεις σε ανυποψίαστες γυναίκες.

Σύμφωνα με την αστυνομία τουλάχιστον πέντε γυναίκες έχουν δεχθεί παρόμοιες επιθέσεις από το συγκεκριμένο άτομο που συνηθίζει να κρατά το μπουκάλι με τη βενζίνη και να το εισπνέει. Παλαιότερα συνήθιζε να ανεβαίνει σε ψηλά σημεία, είτε κτιρίων είτε μηχανημάτων και να απειλεί να πέσει στο κενό. Ψυχίατροι εκτιμούν ότι δεν πρόκειται για ψυχιατρικό περιστατικό αλλά για άτομο με αντικοινωνική συμπεριφορά που θα μπορούσε να βοηθηθεί από κάποιο κοινωνικό φορέα. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Βόλου γνωρίζουν το περιστατικό αλλά τονίζουν ότι απαιτείται εισαγγελική εντολή για να γίνει η όποια παρέμβαση.

Η γυμνάστρια δεν έχει υποβάλλει μήνυση, κάτι που έκαναν στο παρελθόν άλλες γυναίκες που δέχθηκαν επίθεση, αλλά τονίζει ότι πλέον περπατά και κοιτάζει γύρω τους ανθρώπους γιατί κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποιος περπατά δίπλα του.

Πηγή: Συντακτική ομάδα ΕΡΤ Βόλου


Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *