ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ: Ο τουρισμός όλο τον χρόνο το επίκεντρο της συνάντησης Θεοχάρη – ΚαράογλουΓια τις προοπτικές καθιέρωσης 12μηνης τουριστικής περιόδου στη Βόρεια Ελλάδα, συζήτησαν ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, και ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στο Διοικητήριο.

 

Και οι δύο, επισήμαναν ότι τουρισμός δεν είναι μόνο οι αριθμοί αλλά πρωτίστως ο άνθρωπος, ενώ συζήτησαν εκτενώς για τη νέα εθνική στρατηγική που χαράσσει η χώρα στον τουρισμό, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον θεματικό τουρισμό.

«Η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα δεκαετές στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του τουρισμού, το οποίο δομείται στο τρίπτυχο καινοτομία, ανταγωνιστικότητα και βιωσιμότητα», τόνισε ο υπουργός Τουρισμού.

Είπε ότι το υπουργείο Τουρισμού εστιάζει «στην ποιότητα, στην αυθεντικότητα, στον τοπικό χαρακτήρα και στη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος» και χαιρέτισε το γεγονός ότι ο τουρισμός αποτελεί αναπτυξιακή προτεραιότητα για το υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης).

«Τουρισμός στη Βόρεια Ελλάδα δεν είναι μόνο ο ήλιος και η θάλασσα, αλλά αναδεικνύουμε όλους τους φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους που διαθέτουμε. Ο αγροτικός, γαστρονομικός, ιατρικός, πολιτιστικός, συνεδριακός, θρησκευτικός τουρισμός, μπορούν να αναπτυχθούν πολλαπλασιαστικά πάνω στην κλίμακα της ελληνικής γης και να διαφημίσουν την πατρίδα μας στο εξωτερικό», δήλωσε ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης.

Τόνισε πως το υφυπουργείο έχει κινήσει όλες τις διαδικασίες ώστε να συμμετέχει στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού της Σόφιας, του Βελιγραδίου και του Βουκουρεστίου, προκειμένου να προβάλλει τις ομορφιές της Βόρειας Ελλάδας και σημείωσε: «Θέλουμε να δείξουμε παντού ότι η Μακεδονία, η Θράκη και η Ελλάδα γενικότερα, είναι γοητευτικοί τόποι τους οποίους αξίζει να επισκεφθούν, να εξερευνήσουν, να γνωρίσουν και να αγαπήσουν εκατομμύρια τουρίστες»


 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *