Βουλγαρία: Κούνιες που δίνουν “φτερά” σε παιδιά με ειδικές ανάγκες

Κούνιες ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά με κινητική αναπηρία δημιούργησε η Άννα Γιάντσεβα, μητέρα δύο παιδιών και εργαζόμενη σε εταιρεία εισαγωγής αυτοκινήτων στη Σόφια.

 

 

Μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί έξι τέτοιες κούνιες και δύο από αυτές έχουν τοποθετηθεί, μία στη Σόφια και μία στο Πλέβεν. Σύντομα, οι υπόλοιπες τέσσερις θα τοποθετηθούν στις πόλεις Βράτσα, Στάρα Ζαγόρα, Σεβλίεβο και Ράζγκραντ.

«Η ιδέα ξεκίνησε με ένα δυσάρεστο περιστατικό. Ένας συμμαθητής της κόρης μου, της είπε να μην παίζει με παιδιά που έχουν κινητική αναπηρία, φοβούμενο ότι πρόκειται για κάτι μεταδοτικό», δήλωσε η κ. Γιάντσεβα στη δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας (BNR).

Από τον Αύγουστο του 2019, η κ. Γιάντσεβα ξεκίνησε τη διαδικτυακή εκστρατεία, με τίτλο «Ας παίξουμε μαζί», μέσω της οποίας περνά το μήνυμα του σεβασμού της διαφορετικότητας.

Η κ. Γιάντσεβα κατάφερε να συγκεντρώσει δωρεές που διατέθηκαν για την κατασκευή των παιχνιδιών που σχεδίασε και δίνουν «φτερά» σε παιδιά με κινητική αναπηρία. Όπως ανέφερε, θα συνεχίσει να διοργανώνει εκδηλώσεις για την περαιτέρω ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από το συγκεκριμένο θέμα. 

Πηγή ΑΠΕ

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *