Βρεφονηπιακοί- ΕΕΤΑΑ: Νέα voucher σε παιδιά που έμειναν «εκτός»

Η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) ετοιμάζει νέα voucher σε οικογένειες παιδιών που έχουν νήπια 4 ετών.
Επιπλέον 3.5000 vousher θα δοθούν για δωρεάν φιλοξενία νηπίων σε ιδιωτικούς και δημοτικούς σταθμούς, καθώς σε 13 δήμους αναστέλλεται η υποχρεωτική προσχολική αγωγή για τα προνήπια 4 ετών όπως ισχύει σε όλους τους άλλους δήμους.

 

 

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση, συμπληρωματική πρόσκληση θα γίνει στις 11/09 και τα αποτελέσματα μετά την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων θα ανακοινωθούν στις 30/9.

Πρόκειται για μια συμπληρωματική πρόσκληση η οποία βγαίνει με πρωτοβουλία της υφυπουργού Πρόνοιας Δόμνας Μιχαηλίδου καθώς στους συγκεκριμένους 13 δήμους δεν υπάρχουν υποδομές για να ενταχθούν τα παιδιά από 4 ετών στην υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση.
Αφορά τους δήμους: Μαραθώνα, Ραφήνας, Σαρωνικού, Νέου Ηρακλείου, Παιανίας, Λυκόβρυσης Πευκης, Αμαρουσίου, Κηφισίας, Κέρκυρας, Kω, Ρόδου, Μαλεβιζίου, Κομοτηνής. Συνολικά ανέρχονται σε αριθμό ρεκόρ, των 155.000, τα voucher δωρεάν φιλοξενίας, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), Θεόδωρος Γκοτσόπουλος.

Πηγή pagenews.grTags:

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *