27.7 C
Serres

Βυθίστηκε στο πένθος η Σερραϊκή κοινωνία από τον αδόκητο χαμό του Δημήτρη Σιαμάγκα – video

Date:

Συγκλονισμένη είναι από η Σερραϊκή κοινωνία  από τον ξαφνικό και αδόκητο χαμό του Δημήτρη Σιαμάγκα.  Ο Δημήτρης Σιαμάγκας 57 ετών, Αντιδημάρχος Παιδείας του Δήμου Σερρών έφυγε από ανακοπή το πρωί της Τρίτης 29 Μαρτίου.

Η τραγική είδηση  του θανάτου του βύθισε στο πένθος την οικογένεια του,  τους συνεργάτες,  συναδέλφους, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου , τους φίλους και τους πολίτες καθώς επρόκειτο για έναν ιδιαίτερα αγαπητό άνθρωπο που έχαιρε τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων. Συγκλονισμένος ο Δήμαρχος Σερρών  Αλέξανδρος Χρυσάφης δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει τη δυσάρεστη είδηση 

 Με Ψήφισμα του, το  Δημοτικό  Συμβούλιο για την αιφνίδια εκδημία του Αντιδημάρχου Παιδείας Δημήτρη Σιαμάγκα στην έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση  αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής στον εκλιπόντα. Οι σημαίες του Δήμου θα κυματίζουν μεσίστιες  και το  18ο Δημοτικό σχολείο  όπου ο εκλιπών ήταν Διευθυντής θα παραμείνει κλειστό ενώ η κηδεία Δημήτρη Σιαμάγκα θα γίνει με δαπάνη του Δήμου Σερρών 

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βασίλης Κατιρτζόγλου κάνει λόγω για έναν ακούραστο εργάτη του Δήμου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΙΑΜΑΓΚΑ

Ο Δημήτρης Σιαμάγκας γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου 1965 από γονείς αγρότες σε μια πολύτεκνη οικογένεια. Ήταν παντρεμένος με τη δασκάλα Τσιγκρά-Ζήκα Αναστασία με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, την Κατερίνα και τον Χρήστο.

Σπούδασε Παιδαγωγικά, Οικονομικά και Θεολογία και ήταν κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στη Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων.

Υπηρέτησε το συνδικαλιστικό κίνημα από όλες τις θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Εμμ.Παπάς», καθώς επίσης και το γονεϊκό κίνημα μέσα από συλλόγους γονέων.Για επτά έτη υπήρξε ο διοργανωτής των μαθητικών εκδηλώσεων ΜΑΘΗΤΟΚΟΣΜΟΣ, ενώ συμμετείχε στη συγγραφική ομάδα, που έγραψε το Βιβλίο Τοπικής Ιστορίας για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, έχοντας την επιμέλεια των ενοτήτων που αναφέρονται στην εγκατάσταση των Ελλήνων του Πόντου και της Μικρασίας στις Σέρρες, την καθημερινή ζωή στις Σέρρες του Μεσοπολέμου και τη δημιουργία της λίμνης Κερκίνης.

Υπηρέτησε ως Διευθυντής στο Δημοτικό Σχολείο Λευκώνα την περίοδο 2007-2011, ενώ από το 2012 ήταν Διευθυντής στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών. Με την ιδιότητα αυτή συμμετείχε ως μέλος κι αργότερα ως Αντιπρόεδρος στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από όπου παραιτήθηκε το Σεπτέμβριο του 2015 καταγγέλλοντας τη διαδικασία απευθείας αναθέσεων.

Συμμετείχε από την αρχή στη δημιουργία της δημοτικής παράταξης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΕΡΡΑΙΩΝ». Ως συντονιστής της θεματικής ομάδας εργασίας ανέλαβε την ευθύνη σύνταξης του σχεδίου προγράμματος για την εκπαίδευση.

Εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος με τη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΕΡΡΑΙΩΝ» στις Δημοτικές Εκλογές τον Μάιο του 2019.

Ήταν άμισθος Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Σερρών από τον Σεπτέμβριο του 2020, ενώ διετέλεσε Εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας (Σεπτέμβριος 2019 – Σεπτέμβριος 2020), Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Οκτώβριος 2019 – Ιανουάριος 2022) και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής(από τον Φεβρουάριο του 2022), καθώς και τακτικό μέλος του ΔΣ της ΚΕ.ΔΗ.Σ. και αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών. Τον Δημήτρη Σιαμάγκα αποχαιρετά ο Πρόεδρος  Εκπαιδευτικών Ν. Σερρών Πασχάλης Στεφάνου.

Το ΕΠΙΛΟΓΕΣ εκφράζει στην οικογένεια του εκλιπόντος τα θερμά της συλλυπητήρια.

ΕλλάδαΣέρρεςΒυθίστηκε στο πένθος η Σερραϊκή κοινωνία από τον αδόκητο χαμό του ...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σέρρες: Φωτιά στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Νιγρίτας

Συναγερμός σήμανε σήμερα το απόγευμα Σάββατο 2 Ιουλίου στο...

Μεσογειακοί Αγώνες: Μεγάλη εμφάνιση από την Σωτηρίου -Κοίταξε στα μάτια την τεράστια αντίπαλό της από την Τουρκία

Η Σερραία πρωταθλήτρια Ματίνα Σωτηρίου συμμετέχει με την Εθνική...