13.8 C
Serres

Υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης θετικός στον κορωνοϊό

Date:

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης.

 

Την είδηση γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση”, η οποία με επιστολή της προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Μάκη Κυριζίδη, ζητά την άμεση λήψη προστατευτικών μέτρων για τους υπαλλήλους του δήμου.

Σε δήλωσή του στο thestival.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μάκης Κυριζίδης, σημείωσε πως “πληροφορηθήκαμε δια αντανακλάσεως από τον δήμο Πυλαίας Χορτιάτη όπου εργάζεται συγγενικό του πρόσωπο ότι υπάρχει εργαζόμενος του δήμου μας ο οποίος έχει νοσήσει από τον κορωνοϊό”.

Διευκρίνισε επίσης πως ο συγκεκριμένος υπάλληλος βρισκόταν σε άδεια από 27 Μαρτίου. “Επομένως τις τελευταίες 14 ημέρες δεν ήρθε σε επαφή με συναδέλφους του ή εγκαταστάσεις του δήμου”, σημείωσε και πρόσθεσε πως έγινε ήδη απολύμανση στις αποθήκες του δήμου Θεσσαλονίκης στα Κωνσταντινουπολίτικα, χώρος στον οποίο εργαζόταν ο εν λόγω υπάλληλος

“Τις επόμενες ημέρες θα πράξουμε όσα μας υποδείξουν οι αρμόδιες αρχές”, διαμήνυσε ο Μάκης Κυριζίδης.

Η σχετική επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρει:

“Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης Σωτήρης Ζαριανόπουλος και Μιχάλης Κωνσταντινίδης απέστειλαν επείγουσα επιστολή προς το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Εφραίμ Κυριζίδη για το κρούσμα σε εργαζόμενο στο Μηχανολογικό του Δήμου.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής :

Μόλις πληροφορηθήκαμε για το κρούσμα σε εργαζόμενο του Δήμου, στο Μηχανολογικό.

Η ανάγκη λήψης προστατευτικών μέτρων είναι ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ.

Ζητάμε να γίνουν οι παρακάτω ενέργειες, χωρίς καμιά καθυστέρηση, ΣΗΜΕΡΑ :


Η διοίκηση να σταθεί έμπρακτα, καθημερινά, με όλα τα μέτρα δίπλα στον εργαζόμενο που νόσησε και την οικογένεια του.

Απολύμανση όλων ανεξαιρέτως των χώρων της δημοτικής εγκατάστασης ΣΗΜΕΡΑ και τακτική, συχνή επανάληψη των απολυμάνσεων.

Η διοίκηση να παρακολουθήσει στενά την ιχνηλάτηση του κρούσματος στο οικογενειακό και στο εργασιακό περιβάλλον του εργαζόμενου (στενότερο και ευρύτερο).

Να σταματήσει άμεσα κάθε εργασία των συστεγαζόμενων δημοτικών υπηρεσιών που δεν είναι επιτακτικά αναγκαίες για τη λειτουργία της πόλης (π.χ. σήμανση οδοποιίας). Οι εργαζόμενοι, με την ειδική προβλεπόμενη άδεια να μείνουν στα σπίτια τους.

Να εξυπηρετούνται ΜΟΝΟ οι απολύτως επείγουσες ανάγκες (π.χ. ηλεκτρολογική βλάβη) από (όσο το δυνατόν πιο ολιγομελείς) βάρδιες εργαζόμενων που θα παραμένουν στο σπίτι τους και θα καλούνται τηλεφωνικά. Να αποφευχθεί κάθε παρουσία εργαζόμενου στις εγκαταστάσεις. Ειδικά μέτρα προστασίας για όποιους εργαζόμενους χρειαστεί να παρέμβουν καθώς και για το περιβάλλον με το οποίο θα έρθουν σε επαφή με παρακολούθηση από τους γιατρούς εργασίας.

ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι σ’ αυτές τις υπηρεσίες και τα άτομα που θα προκύψουν από την ιχνηλάτηση να ελεγχθούν ΑΜΕΣΑ με το τεστ του κορονοϊού κατ’ οίκον (η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι η διαδικασία αυτή έχει ξεκινήσει). Τον συντονισμό της διαδικασίας να ελέγχουν οι γιατροί εργασίας που πρέπει να ενημερώσουν και να ενημερώνονται καθημερινά από τους εργαζόμενους.

Συστηματική ενημέρωση του σωματείου των εργαζόμενων και του δημοτικού συμβουλίου για την εξέλιξη της υπόθεσης και τη λήψη των μέτρων».

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕIΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Οι δημοτικοί σύμβουλοι
ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ”

ΥγείαΚορονοϊόςΥπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης θετικός στον κορωνοϊό

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Υπερσύγχρονα και ανανεωμένα Κεντρικά Εργαστήρια στο Μetropolitan General

Εγκαινιάστηκε η λειτουργία νέου χώρου για το Τμήμα Κεντρικών...

Έχω Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου: Τι πρέπει να τρώω;

Το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου (ΣΕΕ) είναι μια ετερογενής, συχνή...

Πράσινο τσάι και μέλι: Πώς λειτουργούν μαζί για να ενισχύσουν την υγεία

Το πράσινο τσάι είναι ένα δημοφιλές ρόφημα σε όλο...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα