-Διαφήμιση-

Υπέροχη λίμνη Κερκίνη κάθε ημέρα, την κάθε εποχή, τον κάθε χρόνο (video)

Υπέροχη λίμνη Κερκίνη κάθε ημέρα, την κάθε εποχή, τον κάθε χρόνο

Ακόμη μια χρονιά ολοκληρώνει το δωδεκάμηνο κύκλο της και βρισκόμαστε ήδη στην περίοδο αναμονής του νέου έτους. Η λίμνη Κερκίνη εδώ και πάρα πολλά χρόνια υποδέχεται την κάθε ημέρα, την κάθε εποχή, τον κάθε χρόνο χαρίζοντας σε εμάς όμορφες εικόνες και υπέροχες στιγμές.

Τα φοινικόπτερα βρίσκονται σχεδόν παντού ενώ οι κύκνοι κάνουν αισθητή την παρουσία τους με τις πτήσεις τους και τις έντονες φωνές τους.

Τα γκισάρια και οι μαυροκέφαλες πάπιες ως συνήθως κολυμπούν μαζί ενώ ένας ήταυρος κρύβεται μέσα στα καλάμια. Η πολύχρωμη αλκυόνα που όσες φορές και να τη συναντήσεις δε γίνεται να την προσπεράσεις και οι κορμοράνοι που μαλώνουν για μια θέση σε ένα ξερόκλαδο.

Οι περήφανοι και κυρίαρχοι θαλασσαετοί με τα υπέροχα καλέσματά τους πάνω σε ένα ξερό κορμό και η σιλουέτα ενός στικταετού που προσεκτικά εποπτεύει την περιοχή. Πολλές πάπιες που ήδη έχουν αποφασίσει για τον τόπο διαχείμασης τους πετούν σε μεγάλες ομάδες και προς το τέλος ο υπέροχος κοκκινολαίμης ο οποίος στέλνει τα δικά του χαιρετίσματα και τις δικές του ευχές

“Καλά Χριστούγεννα και ο νέος χρόνος πάντα με υγεία, αγάπη και ειρήνη!”

Κείμενο – video Κώστας Παπαδόπουλος -Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης

-Διαφήμιση-Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Exit mobile version