ΥΠΕΣ: Διευκρινίσεις για το ποιοι θα καθαρίσουν τα σχολεία μετά τη διεξαγωγή των εκλογώνΔιευκρινίσεις αναφορικά με το ποιοι θα καθαρίσουν τις σχολικές μονάδες, μετά τη διεξαγωγή των εκλογών της Κυριακής, δίνει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, που υπογράφει ο Αλέξης Χαρίτσης.

 

 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, τα σχολεία θα καθαρίσουν οι εργαζόμενοι των δήμων που μετέχουν στα εκλογικά συνεργεία και δικαιούνται την προβλεπόμενη εκλογική αποζημίωση και όχι οι σχολικές καθαρίστριες.

 

 


 

 

 

 

Η σχετική εγκύκλιος έχει αποσταλεί στους δήμους της χώρας, σε συνέχεια αντίστοιχων προφορικών οδηγιών που έχουν απευθύνει οι υπηρεσίες του υπουργείου στους ΟΤΑ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διευκρίνιση κρίθηκε σκόπιμη καθώς στις συμβάσεις που έχουν συναφθεί μεταξύ σχολικών επιτροπών και συμβασιούχων καθαριστριών, δεν προβλέπεται υποχρέωση καθαρισμού όταν τα σχολεία δεν λειτουργούν στα χρονικά πλαίσια του κανονισμού ωρολογίου προγράμματος ή όταν δεν λειτουργούν τα σχολεία ως αίθουσες διδασκαλίας ή όταν δεν υπάρχει αντικείμενο σχολικής εργασίας.

 

 

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *