Υπογράφηκε σήμερα στο υφυπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) η σύμβαση μεταξύ της «North Aegean Slops» και της χορηγού εταιρίας «Ελληνικά Πετρέλαια» για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού κόλπου.

 

Η όλη διαδικασία ανάθεσης του έργου έγινε υπό την εποπτεία του ΥΜΑ-Θ και του Φορέα Διαχείρισης Θερμαϊκού Κόλπου.

 

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο νόμιμος εκπρόσωπος των ΕΛΠΕ, Χριστόφορος Αντώτσιος και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας, Ηλίας Ορφανίδης.

Η εταιρία «North Aegean Slops» αναλαμβάνει για τρεις μήνες το έργο «Περισυλλογή επιπλεόντων αντικειμένων και κηλίδων, καθώς και αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης από πετρέλαιο και άλλες ουσίες του Θερμαϊκού κόλπου» με τη χρήση του κατάλληλου πλωτού αντιρρυπαντικού μέσου και λοιπού εξοπλισμού. Οι εργασίες περισυλλογής και αντιμετώπισης της ρύπανσης θα πραγματοποιούνται τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα για έξι ώρες την ημέρα ενώ η εταιρία υποχρεούται να βρίσκεται σε επιφυλακή κατά τη διάρκεια σημαντικών πολιτιστικών, κοινωνικών ή αθλητικών γεγονότων καθώς και σε περίπτωση έκτακτων ρυπαντικών επεισοδίων.

Κατά τη διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της υφυπουργού Εσωτερικών, Κώστας Αμπατζάς, μετέφερε εκ μέρους της Ελευθερίας Χατζηγεωργίου, τις ευχαριστίες προς τα ΕΛΠΕ και τον κ. Ορφανίδη, για τη συμβολή τους σε ένα μείζον κοινωνικό θέμα, όπως είναι ο καθαρισμός του Θερμαϊκού κόλπου. «Ο καθαρισμός του Θερμαϊκού δεν είναι μόνο εικόνα, έχει και άλλα χαρακτηριστικά τα οποία από την πρώτη στιγμή η υφυπουργός κ. Χατζηγεωργίου και γενικότερα η πολιτική ηγεσία του ΥΜΑ-Θ τα αξιολόγησε ως προτεραιότητα για τη Θεσσαλονίκη και έσπευσε, και διαδικαστικά και ουσιαστικά, να επιλύσει το ζήτημα και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ολοκληρώνουμε μία τόσο σημαντική για την πόλη διαδικασία», ανέφερε ο κ. Αμπατζάς.


Από την πλευρά του ο κ. Αντώτσιος τόνισε ότι «χρόνια τώρα, αυτή η πρωτοβουλία είναι πολύ σημαντική για την πόλη» και ότι «τα ΕΛΠΕ στηρίζουν αυτήν την ενέργεια του καθαρισμού του Θερμαϊκού», χαρακτηρίζοντας σημαντική την εμπλοκή της εποπτείας του ΥΜΑ-Θ και του Φορέα Διαχείρισης Θερμαϊκού.

Τέλος, από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας, κ. Ορφανίδης, ευχαρίστησε το ΥΜΑ-Θ και τα «Ελληνικά Πετρέλαια» για την προσφορά τους, τονίζοντας επίσης, τη σημαντικότητα του συγκεκριμένου έργου για τον Θερμαϊκό Κόλπο.

Το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) δημοσίευσε την ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το έργο του καθαρισμού του Θερμαϊκού Κόλπου, στις 17 Μαΐου 2019.

 

real.gr

Views: 21