- Διαφήμιση -

Υπουργείο Πολιτισμού: 26 προσαγωγές από την παρέμβαση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Υπουργείο Πολιτισμού: 26 προσαγωγές από την παρέμβαση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

«Η κυβέρνηση αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της» έγραψαν σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου

Σε 26 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ κατά τη διάρκεια παρέμβασης μίας ομάδας αλληλέγγυων στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα στο υπουργείο Πολιτισμού.

Οι αλληλέγυοι πέταξαν τρικάκια, φώναξαν συνθήματα και ανήρτησαν πανό στο οποίο είχαν γράψει: «Υπερασπίζεστε παιδεραστές, δολοφονείτε αγωνιστές».

«Η κυβέρνηση αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της, ενώ την ίδια ώρα, ηθικολογεί ακατάπαυστα για αγωνιστές όπως ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Ένας επαναστάτης που είχε το θάρρος και το σθένος να αναλάβει την ευθύνη για την πολιτική του διαδρομή, χωρίς ίχνος μεταμέλειας, και να την υπερασπιστεί με αξιοπρέπεια. Έτσι, η πολιτική ηγεσία την στιγμή που χτίζει ένα καθεστώς εξαίρεσης και ειδικής μεταχείρισης σε βάρος του φυλακισμένου αγωνιστή εγκολπώνει στις τάξεις του: παιδεραστές, εφοπλιστές μεγαλέμπορους ναρκωτικών, φασίστες και νοσταλγούς της χούντας» αναφέρουν σε ανακοίνωση τους σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Βορίδης: Η ευθύνη είναι στα χέρια του, καμία παρατυπία στους χειρισμούς της κυβέρνησης
Στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, η υγεία του οποίου βρίσκεται σε κίνδυνο, αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Ο υπουργός τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι δεν υπάρχει καμία παρατυπία στους χειρισμούς της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι η ευθύνη βαραίνει μόνο τον ίδιο τον κρατούμενο.

Όπως είπε εξέτιε την ποινή του σε αγροτικές φυλακές που προφανώς δεν είναι για επικίνδυνους εγκληματίες, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταργήσει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας. Με την επανασύσταση των φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό έπρεπε να μεταφερθεί εκεί. Ο Κουφοντίνας ωστόσο ζητεί να επιστρέψει στον Κορυδαλλό με βάση διάταξη που λέει ότι αν κρατούμενος υποπέσει σε παράπτωμα στις αγροτικές φυλακές, επιστρέφει στις φυλακές από όπου έφυγε αρχικώς.about:blank

«Μα ο Κουφοντίνας δεν πάει στις φυλακές υψίστης ασφαλείας επειδή υπέπεσε σε κάποιο παράπτωμα στις αγροτικές φυλακές. Πάει στις φυλακές υψίστης ασφαλείας επειδή θεωρείται επικίνδυνος γιατί μέχρι τώρα δεν υπήρχαν αυτές οι φυλακές διότι τις είχε καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα συνεστήθησαν. Άρα λοιπόν δεν υπάρχει καμία εκδικητικότητα, δεν υπάρχει καμία παρανομία», τόνισε σύμφωνα με τον skai.gr.

Ο Μάκης Βορίδης για πέπλο «ψευδοδικαιωματισμού» στον ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να μην του αρέσουν οι φυλακές υψίστης ασφαλείας, αλλά συνιστούν επιλογή της κυβέρνησης. Έθεσε επίσης το ερώτημα προς την αξιωματική αντιπολίτευση γιατί ασχολείται ειδικώς με τον συγκεκριμένο κρατούμενο.

Σχετικά με τον κίνδυνο που διατρέχει η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα, τόνισε ότι είναι δική του επιλογή να προχωρήσει σε απεργία πείνας επειδή αποφάσισε ότι δεν του αρέσει να εκτίσει την ποινή του εκεί που ορίζει ο νόμος.

«Η ευθύνη βρίσκεται στα χέρια του ιδίου του κρατουμένου. Αυτός επιλέγει την απεργία πείνας. Δεν τον έχει υποχρεώσει κανείς σε αυτό. Αυτό είναι δική του επιλογή. Από εκεί και πέρα αυτό το οποίο ζητάει είναι μια ειδική μεταχείριση. Αντιλαμβάνεστε ότι ειδική μετακίνηση δεν μπορεί να υπάρξει για κανέναν κρατούμενο. Σε όλους τους κρατούμενους θα εφαρμόζεται ενιαίος εφαρμοστικός κώδικας και αυτό είναι η απάντησή μου», σημείωσε ο κ. Βορίδης.

Πρόσθεσε ότι στον Κουφοντίνα παράσχεται και θα συνεχίζει να παράσχεται φροντίδα της υγείας του και από εκεί και πέρα οι επιλογές θα είναι δικές του.

Πηγή newsbeast.gr

Exit mobile version