Την ανάγκη ενός νέου σχεδίου Μάρσαλ για τη Θεσσαλονίκη, ακόμη και για τη χώρα, επισήμανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, εφόσον συνεχιστεί η επιδείνωση της εικόνας της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα.

«Σε αυτές τις συνθήκες προφανώς δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς», σημείωσε ο Κ. Ζέρβας κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη μετά το πραγματικό πρόβλημα που έχει ο τουρισμός, μετά την ακύρωση της ΔΕΘ, αν συνεχιστεί αυτό, αν χαθεί και η περίοδος των Χριστουγέννων, πιθανότατα θα χρειάζεται ένα σχέδιο Μάρσαλ, ένα σχέδιο ενίσχυσης της οικονομίας της πόλης, της χώρας», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, διαμηνύοντας ακολούθως ότι «υπό αυτές τις συνθήκες θα βρισκόμαστε πάνω σε οικονομικά ερείπια».
Προηγουμένως ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε στην επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη, ενημερώνοντας το Σώμα ότι τα κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας είχαν πραγματοποιήσει, περίπου, 3.500 γρήγορα τεστ κορονοϊού από το πρωί μέχρι σήμερα το απόγευμα, Πέμπτη.
Υπό το βάρος των εξελίξεων και του επικείμενου lockdown στη Θεσσαλονίκη, ο δήμαρχος της πόλης απηύθυνε έκκληση στους πολίτες «να δείξουμε όλοι μαζί ξανά αυτή τη μοναδική αίσθηση ευθύνης που ξέρω ότι διαθέτουμε. Αυτό το πλεόνασμα σοβαρότητας και υπευθυνότητας, υπομονής και επιμονής, ώστε στο τέλος αυτής της παγκόσμιας περιπέτειας να βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί στους δρόμους της πόλης μας».
Ακολούθως αναφέρθηκε στη συνδρομή του δήμου στα μέτρα της Πολιτείας, ώστε να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας στην πόλη τις τελευταίες ημέρες, υποστηρίζοντας ότι η δημοτική αστυνομία είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές και ενεργές στη χώρα πραγματοποιώντας ελέγχους, παροτρύνσεις στους συνωστισμένους πολίτες. Επίσης, ο κ. Ζέβρας ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις στο πράσινο, στον αστικό εξοπλισμό «με στόχο να περιορίσουμε το πρόβλημα».
Στο ίδιο πλαίσιο απολυμάνθηκαν 48 σχολεία και «θα συνεχίσουμε με αμείωτο ρυθμό», διαβεβαίωσε ο ίδιος, σημειώνοντας πως στόχος είναι τα σχολεία να λειτουργήσουν παρά τους περιορισμούς και το καθεστώς συναγερμού-επίπεδο 4 του επιδημιολογικού κυβερνητικού χάρτη, στο οποίο εισήλθε επισήμως η Θεσσαλονίκη.
Στη συνέχεια ο δήμαρχος έκανε ειδική μνεία στην ψηφιοποίηση δημοτικών υπηρεσιών που προηγήθηκαν από την άνοιξη μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα να έχει περιοριστεί η προσέλευση του κοινού στις δημοτικές υπηρεσίες.
Ταυτόχρονα, «μειώσαμε τα δημοτικά τέλη 12,5% πέρσι και το ίδιο εισηγούμαστε και φέτος» φτάνοντας σε μία αθροιστική μείωση 25%, τόνισε ο Κ. Ζέρβα και παρατηρώντας ότι «κανένας άλλος δήμος στην Ελλάδα δεν το έχει κάνει αυτό». Σύμφωνα με τον ίδιο η μείωση των δημοτικών τελών πέραν του ότι αποτελεί προεκλογική δέσμευση του ίδιου, γίνεται καθώς «συναισθανόμαστε τις δυσκολίες της εποχής», ενώ διαβεβαίωσε πως η μείωση γίνεται σε ρεαλιστική βάση. «Τα ανταποδοτικά τέλη πρέπει να είναι αυτό που λέει η λέξη» και συνεπώς «δεν έχει κανένα νόημα όταν αυτό δεν συμβαίνει», συνέχισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκη και ισχυρίστηκε πως «όλα αυτά δεν γίνονται με εκπτώσεις στην καθαριότητα και στον ηλεκτροφωτισμό».
Σχολιάζοντας την κριτική που ασκήθηκε από στελέχη της αντιπολίτευσης για την παραχώρηση απορριμματοφόρων του δήμου στον δήμο Ηρωικής Πόλης Νάουσας, δήλωσε πως αυτά δεν ήταν απαραίτητα στον δήμο Θεσσαλονίκης, δεδομένων και των νέων απορριμματοφόρων που παρήγγειλε ο δήμος.
 
πηγή makthes.gr

Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 94