Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την υπόθεση της 53χρονης καθαρίστριας, η οποία καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλακή γιατί παραποίησε το απολυτήριο μιας τάξης του δημοτικού.   Η υπόθεση δημιούργησε σάλο σε ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την υπόθεση της 53χρονης καθαρίστριας, η οποία καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλακή γιατί παραποίησε το απολυτήριο μιας τάξης του δημοτικού.

 

Η υπόθεση δημιούργησε σάλο σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ προκάλεσε και την διπλή παρέμβαση του Αρείου Πάγου. Συνδικαλιστικά σωματεία, φορείς της αυτοδιοίκησης και κόμματα βρίσκονται στο πλευρό της 53χρονης που ισχυρίζεται πως ότι έκανε το έκανε για τα παιδιά της.

 

Η υπόθεση συζητήθηκε εν μέσω διαξιφισμών στη Βουλή ενώ στάθηκε αφορμή να έρθουν στο φως στοιχεία ως προς το θέμα των πλαστών πτυχίων στο Δημόσιο.

 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) από το 2014 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2018 έχουν εντοπιστεί 1.737 πλαστοί τίτλοι στο Δημόσιο και οι κάτοχοί τους (σ.σ. κάποιοι με δύο ή τρεις πλαστούς τίτλους) έχουν απολυθεί οριστικά από τις υπηρεσίες τους, ενώ ακόμα 2.002 υποθέσεις με ισχυρές ενδείξεις πλαστότητας βρίσκονται υπό διερεύνηση.

 

Σχετικά στοιχεία διαβίβασε στη Βουλή και η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου προς απάντηση σε ερώτηση του τομεάρχη Εσωτερικών της ΝΔ Γιώργου Γεωργαντά:

 

-Το 2015 απολύθηκαν 156 υπάλληλοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία βρέθηκαν 65 υπάλληλοι με πλαστά στοιχεία από τους ΟΤΑ, 28 από το Υπουργείο Υγείας και 25 από το Υπουργείο Εσωτερικών.

 

-Το 2016 ανακλήθηκαν οι διορισμοί 115 υπαλλήλων, με τους περισσότερους (30) να προέρχονται από το υπουργείο Εσωτερικών (31), τους 30 από τους ΟΤΑ, τους 18 από το υπουργείο Υγείας και του 11 από το υπουργείο Παιδείας.

 

-Το 2017 ο αριθμός των απολυμένων έφτασε τους 62 (20 από τους ΟΤΑ, 13 από το Υπουργείο Εσωτερικών, 9 από το υπουργείο Παιδείας και 9 από το υπουργείο Υγείας).

 

-Το πρώτο 9 μηνο του 2018 απολύθηκαν 36 υπάλληλοι: 9 από τους ΟΤΑ, 8 από το υπουργείο Παιδείας, 5 από το υπουργείο Υγείας, κλπ.

 

Ποιοι βρίσκονται στο «στόχαστρο»

 

Φορείς του υπουργείου Υγείας –κυρίως νοσοκομεία– υπουργεία, δήμοι αλλά και ΔΕΚΟ είναι οι τομείς του Δημοσίου όπου εντοπίζεται η πλειονότητα πλαστών τίτλων και πιστοποιητικών.

 

Ενδεικτικά και μόνο: Αποσπάσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση, άσκηση ιατρικών καθηκόντων και μάλιστα χειρουργικής φύσεως, διορισμός αδελφού δημάρχου σε δήμο με τίτλο σπουδών του… δημάρχου. Η λίστα με τους δημοσίους υπαλλήλους με πλαστά πτυχία είναι μακρά και οι περιπτώσεις πολλές φορές ξεπερνούν τη φαντασία! Μάλιστα, δύο γιατροί, ένας χειρουργός και ένας παθολόγος, οι οποίοι ασκούσαν κανονικά τα καθήκοντά τους σε δημόσιο νοσοκομείο, συντόμως θα βρεθούν αντιμέτωποι με το ιταλικό Δημόσιο λόγω του ότι οι πλαστοί τίτλοι εμφανίζονταν να προέρχονται από ιταλικά πανεπιστήμια.

 

Έτερη ενδιαφέρουσα περίπτωση, με διεθνείς προεκτάσεις, είναι αυτή υπαλλήλου Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, ο οποίος αποσπάστηκε στην Ε.Ε. καταθέτοντας πλαστές πράξεις αναγνώρισης για μεταπτυχιακό και διδακτορικό που απέκτησε στο εξωτερικό. Εκτός από τις πράξεις, όμως, πλαστοί ήταν και οι τίτλοι.

 

[aftodioikisi.gr]

 

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Καστελλόριζο

13/09/25 2:19 μμ

Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Καστελλόριζο

Πέθανε η κόρη της Μπέσσυς και του Διαμαντή Λαιμού – Θρήνος στην εφοπλιστική οικογένεια

13/09/25 2:15 μμ

Πέθανε η 28χρονη κόρη της Μπέσσυς και του Διαμαντή Λαιμού – Θρήνος στην εφοπλιστική οικογένεια

Το δημοτικό της Ψερίμου, ένας «φάρος» αισιοδοξίας και δύναμης

13/09/25 2:08 μμ

Το δημοτικό της Ψερίμου, ένας «φάρος» αισιοδοξίας και δύναμης

Η μακρά διαδρομή της Δραπετσώνας - Εκεί όπου δεν είχαν ζωή οι πρόσφυγες και τόπο οι πόρνες...

13/09/25 1:15 μμ

Η μακρά διαδρομή της Δραπετσώνας – Εκεί όπου δεν είχαν ζωή οι πρόσφυγες και τόπο οι πόρνες…

«Καλλιεργώντας Κριτικούς Αναγνώστες»: Πιλοτικό πρόγραμμα στα σχολεία για την προστασία από τα fake news

13/09/25 12:59 μμ

«Καλλιεργώντας Κριτικούς Αναγνώστες»: Πιλοτικό πρόγραμμα στα σχολεία για την προστασία από τα fake news

89η ΔΕΘ: Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ παρουσιάζει ο Ν.Ανδρουλάκης

13/09/25 12:53 μμ

89η ΔΕΘ: Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει ο Ν.Ανδρουλάκης

«Δεν έχετε ιδέα για τη φωτιά που ανάψατε» δηλώνει η χήρα του Τσάρλι Κερκ

13/09/25 12:30 μμ

 Χήρα Τσάρλι Κερκ: «Δεν έχετε ιδέα για τη φωτιά που ανάψατε»

Κυρ. Μητσοτάκης: Θέμα αρχής για μένα να έχουμε κι άλλους τρόπους παράδοσης τέτοιων φαρμάκων

13/09/25 12:22 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Θέμα αρχής για μένα να έχουμε κι άλλους τρόπους παράδοσης τέτοιων φαρμάκων

Σέρρες: Η Οικοκυρική Σχολή της ΕΜΜΕΛΕΙΑΣ ανακοινώνει το πρόγραμμα μαθημάτων

13/09/25 11:47 πμ

Σέρρες: Η Οικοκυρική Σχολή της ΕΜΜΕΛΕΙΑΣ ανακοινώνει το πρόγραμμα μαθημάτων

Εφάπαξ: Πότε βγαίνει, πώς υπολογίζεται και ποιοι το δικαιούνται

13/09/25 11:42 πμ

Εφάπαξ: Πώς υπολογίζεται και ποιοι το δικαιούνται

Ο μαρτυρικός θάνατος του Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου 

13/09/25 11:29 πμ

Ο μαρτυρικός θάνατος του Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου 

Εθνικό Στάδιο Σερρών: Τον Οκτώβριο η σπορά του νέου χλοοτάπητα - video

13/09/25 11:02 πμ

Εθνικό Στάδιο Σερρών: Τον Οκτώβριο η σπορά του νέου χλοοτάπητα – video