Το δυναμισμό των κλάδων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, θα αναδείξουν οι διεθνείς εκθέσεις 10η «Artozyma» και 30η «Detrop Boutique», τις οποίες διοργανώνει στο διάστημα 1-4 Απριλίου φέτος στη Θεσσαλονίκη, η ΔΕΘ-Helexpo. ... Περισσότερα

ΔΕΘ

Συντάκτης: Epiloges.tv

Συντάκτης: Epiloges.tv

Το δυναμισμό των κλάδων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, θα αναδείξουν οι διεθνείς εκθέσεις 10η «Artozyma» και 30η «Detrop Boutique», τις οποίες διοργανώνει στο διάστημα 1-4 Απριλίου φέτος στη Θεσσαλονίκη, η ΔΕΘ-Helexpo.

Η Artozyma, όπως αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η διοργανώτρια, θα φιλοξενεί τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις πρώτων υλών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, συσκευασίας και εξοπλισμού και μέσα από θεματικά αφιερώματα, θα αποτυπώσει τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις της ARTOZYMA ξεχωρίζει το 5ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού, που έχει ως στόχο την προώθηση της νέας γενιάς του κλάδου, ενώ τα Bakery Labs από την Εθνική Ομάδα Αρτοποιίας και τα Pastry Labs της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος θα αναδείξουν όλες τις σύγχρονες τάσεις της ζαχαροπλαστικής και της αρτοποιίας.

Το ζαχαροπλαστείο στη Digital εποχή, θα αποτελέσει το θέμα ημερίδας της Συντεχνίας Καταστηματαρχών-Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης, όπου θα παρουσιαστεί η συμβολή των νέων τεχνολογιών και σύγχρονων μέσων στην αναβάθμιση τόσο της εικόνας όσο και της εμπορικότητας του ζαχαροπλαστείου.

Advertisement

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΔΕΘ-Helexpo, στο πλαίσιο της Artozyma, η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων, θα πραγματοποιήσει επιστημονική ημερίδα, με θέμα «Βιοτεχνική αρτοποιία ζαχαροπλαστική, προσέγγιση των σύγχρονων προκλήσεων». Σκοπός της ημερίδας, να παρουσιαστούν οι πρόσφατες εξελίξεις στους παραγωγούς αρτοποιημάτων για να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους. Επιπλέον, η Ελληνική Εταιρεία Κοιλιοκάκης θα πραγματοποιήσει ημερίδα για την πιστοποίηση των προϊόντων χωρίς γλουτένη.

Στην Detrop Boutique, με τιμώμενο δήμο τον Πύργο Ηλείας, θα παρουσιαστούν όλες οι τελευταίες διατροφικές τάσεις και τα καλύτερα delicatessen τρόφιμα-ποτά, τόσο από άποψη ποιότητας, όσο και μεθόδων παραγωγής. Στο πλαίσιο της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν οι παράλληλες εκδηλώσεις γαστρονομίας και γευστικής εκπαίδευσης, Greek Bites Area και Cheese & Wine. Επιπλέον, η ΔΕΘ-Helexpo σε συνεργασία με την Επιστημονική Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου & Ελιάς «ΦΙΛΑΙΟ, θα πραγματοποιήσουν για πρώτη φορά δύο διεθνείς διαγωνισμούς, αυτούς των ποιότητας εξαιρετικών ελαιολάδων «Olive Oil Trophy» και ποιότητας επιτραπέζιων ελιών «Table Olives Trophy».

Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από την 1η Οκτωβρίου τα ηλεκτρονικά ραντεβού σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας

30/09/25 12:32 πμ

Από την 1η Οκτωβρίου τα ηλεκτρονικά ραντεβού σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ορκίστηκε πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα

29/09/25 11:53 μμ

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ορκίστηκε πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν καταργούν τις οπτικές ίνες για να καταπολεμήσουν την έκλυση των ηθών

29/09/25 11:49 μμ

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν καταργούν τις οπτικές ίνες για να καταπολεμήσουν την έκλυση των ηθών

ΥΠΠΟ: προχωρούν οι μελέτες επανέκθεσης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και του Επιγραφικού Μουσείου

29/09/25 11:43 μμ

ΥΠΠΟ: προχωρούν οι μελέτες επανέκθεσης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και του Επιγραφικού Μουσείου

Τσιμπήματα εντόμων: Είναι δυνητικά θανατηφόρα;

29/09/25 11:21 μμ

Τσιμπήματα εντόμων: Είναι δυνητικά θανατηφόρα;

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Να μπει στο στόχαστρο η ‘εμπρηστική’ πολιτική της κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και των προηγούμενων, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ»

29/09/25 11:25 μμ

Κουτσούμπας: «Να μπει στο στόχαστρο η ‘εμπρηστική’ πολιτική της ΝΔ, αλλά και των προηγούμενων, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ»

ΠΑΟΚ: Το μυαλό στη Θέλτα, παραμένει εκτός ο Πέλκας

29/09/25 11:23 μμ

ΠΑΟΚ: Το μυαλό στη Θέλτα, παραμένει εκτός ο Πέλκας

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 30 Σεπτεμβρίου

29/09/25 11:13 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 30 Σεπτεμβρίου

Έρευνα: Η Γενιά Χ στην Ελλάδα διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην καταναλωτική οικονομία

29/09/25 11:11 μμ

Έρευνα: Η Γενιά Χ στην Ελλάδα διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην καταναλωτική οικονομία

Διαγνώστηκε με κορονοϊό ο Giannis

29/09/25 11:02 μμ

Διαγνώστηκε με κορονοϊό ο Giannis

Τις νέες φοιτητικές εστίες και το νέο γυμναστήριο του ΔΙΠΑΕ στη Θεσσαλονίκη εγκαινίασε η Σοφία Ζαχαράκη - φωτο

29/09/25 11:02 μμ

Τις νέες φοιτητικές εστίες και το νέο γυμναστήριο του ΔΙΠΑΕ στη Θεσσαλονίκη εγκαινίασε η Σοφία Ζαχαράκη – φωτο

Το ΚΘΒΕ «αποχαιρετά» τη Χριστίνα Μπάμπου - Παγκουρέλη

29/09/25 10:47 μμ

Το ΚΘΒΕ «αποχαιρετά» τη Χριστίνα Μπάμπου – Παγκουρέλη